DNA vrea spor de 1 an de inchisoare pentru ADRIAN NASTASE – UPDATE

DNA a solicitat un spor de 1 an de inchisoare pentru ADRIAN NASTASE, al carui dosar de contopire a pedepselor se judeca astazi la Tribunalul Bucuresti. Procurorul DNA a considerat ca in cazul lui ADRIAN NASTASE trebuie sa se aplice un spor de pedeapsa de un an de zile, astfel ca fostul premier sa execute o pedeapsa de 5 ani de inchisoare cu executare.

In sala de judecata, ADRIAN NASTASE a declarat ca vrea sa renunte la cetatenia romana, insa nu a precizat pentru ce ar opta in schimb.

Magistratii Tribunalului Bucuresti vor da sentinta in data de 8 mai.

UPDATE ora 12.07: ANDREI NASTASE, fiul lui A. Nastase: “Stim si am discutat in familie. Ar fi o ultima solutie solutie sa renunte la cetatenia romana. Consideram ca asta s-a urmarit prin acea pedeapsa complementara, eliminarea lui din viata politica. Nu stiu, cred ca ce-ati auzit in sala era o precizare legata legata de aprecierea fata de un om care-si dedica viata pentru tara lui, punand in planul doi familia, prietenii, viata lui persoanla si pe primul loc tara. (…) O lasam pe doamna judecator sa faca aprecierile necesare. Prin ultima condamnare si pedeapsa suplimentara primita, aici nu mai este apreciat si pana la urma toata pregatirea lui nu mai are cum sa o foloseasca. A scris biblioteci de carti, asa este. Chiar in perioada urmatoare o sa apara o noua carte. Il stiti, este puternic, este doar o perioada mai complicata. Am vorbit cu avocatii, important e sa terminam cu contopirea si ne vom ocupa apoi si de alte lucruri. Ma bucur ca astazi am reusit, chiar daca judecatorii ICCJ nu au respectat legea, ne era teama ca vom primi un nou termen, ma bucur ca s-a judecat astazi”.

Intrebat de jurnalisti daca i-ar urma exemplul si va renunta la cetatenia romana, Andrei Nastase a raspuns: “Cred ca da”.

Mondo News iti recomanda si: Adrian Nastase a declarat ca vrea sa renunte la cetatenia romana

UPDATE ora 12.00: Avocat Adrian Nastase: “A inceput sedinta in lipsa celui de-al doilea dosar, cu o justificare care nu mi s-a parut in acord cu legea. Este vointa judecatoruluid e astazi, nu am putut sa faem altceva, ne-am judecat pe ce a existat la dosar si credem ca am incercat sa fim convingatori in legatura cu operatiunea juridica a contopirii. In opinia noastra, nu este necesarul sporul de pedeapsa. Este un spor in limitele legale, este parerea DNA. Argumentele au fost numarul de infractiuni, referindu-se procurorul si la noua reglementare, numarul de infractiuni nu reprezinta un argument suplimentar. E normal ca domnul Nastase sa fie suparat, in conditiile in care de ani de zile este supus unor nenumarate procese. Are un comportament exceptional si chiar este un om care nu poate sa inteleaga de ce se mai solicita o sporire a pedepsei”.

Afla aici detalii despre dosarul in care este cercetat Adrian Nastase

Magistratii judeca, astazi, cerera de contopire a pedepselor fostului premier ADRIAN NASTASE in dosarele “ZAMBACCIAN” si “TROFEUL CALITATII”. Pronuntarea deciziei ar putea fi, insa, amanata pentru o alta zi.

Instanta nu s-a putut pronunta pana acum intrucat nu a primit motivarea deciziei prin care ADRIAN NASTASE a fost condamnat in dosarul “ZAMBACCIAN”. In acest sens, fostul premier a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o contestatie in care reclama faptul ca un complet de la aceasta instanta, condus de judecatorul Ionut Matei, tergiverseaza redactarea acelei motivari.

Citeste si: Tribunalul Bucuresti a amanat din nou cererea lui Adrian Nastase de contopire a pedepselor

Avocatii lui Nastase au introdus, in 23 ianuarie, la Tribunalul Bucuresti, o cerere de contopire a pedepselor primite de clientul lor in dosarele “TROFEUL CALITATII” si “ZAMBACCIAN”.