Dobritoiu: E surprinzator cum Tariceanu a ajuns dintr-un oponent al USL, un sustinator al PSD. PNL nu este un partid care poate fi tinut la macelarie

Fostul ministru liberal al Apararii, Corneliu Dobritoiu, a condamnat gestul senatorului Calin Popescu Tariceanu, care a cerut, miercuri, conducerii PNL sa revina asupra deciziei de a se retrage din USL si din Guvern, in acest sens intalnindu-se in cursul dupa-amiezii cu premierul Victor Ponta, fara insa a avea mandat de la partid pentru o astfel de intalnire.

Corneliu Dobritoiu considera ca Tariceanu a ajuns de la un oponent al USL, un sustinator aprig al asocierii cu PSD si a atras atentia ca nu este corect demersul sau, care reprezinta un atac si un afront la adresa colegilor sai, care ani de zile l-au sustinut in functia de presedinte al partidului si de premier.

“M-au suprins si in acelasi timp m-au dezamagit declaratiile domnului Calin Popescu-Tariceanu. Actiunile domniei sale vin in urma unei decizii a Delegatiei Permanente a Partidului National Liberal, decizie pe care domnia sa o cunoaste foarte bine, si aduc un afront votului coplesitor al membrilor DP, care au luat nota de pozitia domniei sale, chiar daca au respins-o. Nu este corect ca un lider important al PNL sa iasa cu un asemenea demers care reprezinta un atac si un afront clar la adresa colegilor sai, care ani de zile l-au sustinut in functia de presedinte al partidului si de premier.

Este inexplicabil cum un om cu experienta politica a domnului Tariceanu sa faca acest gest de a negocia in numele partidului fara a avea un mandat in acest sens. Pentru mine este surprinzator modul in care domnul Tariceanu a ajuns de la un oponent al USL, un sustinator aprig al asocierii cu PSD. Imi exprim speranta ca domnul Tariceanu va renunta la aceasta actiune de denigrare a partidului si va renunta la orice incercare de a face o noua alianta cu PSD”, a declarat Dobritoiu.

Citeste si: Rares Manescu: PNL Sector 6 dezaproba gestul lui Tariceanu de a discuta in numele partidului fara mandat

Fostul ministru al Apararii a tinut sa sublinieze ca PNL este un partid istoric, care nu poate fi tinut la macelarie, si a subliniat ca iesirea de pe scena executiva a fost una eleganta, iar votul in DP nu a fost dat pe o situatie emotionala.

“Problema care conteaza este ca votul acesta a fost dat, avand in vedere gravele probleme de identitate resimtite in cadrul partidului, a fost bazat pe faptul ca acest partid istoric, cu un destin greu, nu este un partid care poate fi tinut la macelarie, cu resturi pe sub masa. A fost o iesire eleganta din scena executiva si PNL va fi deosebit de activ in perioada urmatoare.

Noi, care am ales o alta cale, suntem acuzati ca am parasit guvernul intr-un moment critic. PNL ramane ferm in obiectivele pe care si le-a asumat in campanie, dar in acelasi timp nu am putut sa nu constatam elemente care au scos la iveala faptul ca partenerii nostri nu ne-au dorit acolo. Nu a fost un vot dat pe o situatie emotionala. Indiferent care erau optiunile unui partid exprimate prin vot, vorbim de vointe politice. Conteaza sa-mi indeplinesc obligatiunile fata de programul de guvernare”, a mai declarat Corneliu Dobritoiu.