Doctorita care s-a sinucis in Franta a fost adusa in tara. Guvernul cere ancheta

Doctorita care s-a sinucis in Franta a fost adusa in tara. Guvernul roman cere explicatii autoritatilor franceze in legatura cu acest caz.

Trupul ei a fost depus la capela din Targu Jiu, acolo unde rudele sau cunostintele femeii isi pot lua ramas bun de la ea.

Medicul roman s-a sinucis duminica dimineata dupa o garda epuizanta. Colegii sai sunt devastati si acuza Ministerul Sanatatii si directiunea Spitalului din Chateauroux din cauza conditiilor grele de munca in care isi desfasoara activitatea. Ei sunt furiosi pe declaratiile ministrului francez al Sanatatii, Marisol Touraine, cu privire la acest caz. “Nu poate fi lasata sa spuna ca nu din cauza activitatii sale la spital s-a intamplat acest lucru si ca era pur si simplu o femeie din Romania careia i se facuse dor de tara! Ea se numea Simona si era ca si noi, de origine straina, dar ca si noi, epuizata si obosita”, scrie La Nouvelle Republique.

Potrivit presei din Franta, medicul Simona Zahan ar fi murit dupa ce si-a administrat intravenos o doza de produse mortale, chiar in spitalul din Chateauroux, acolo unde lucra. Familia romancei este revoltata de ipoteza sinuciderii, care a fost inaintata, si are o alta varianta asupra mortii.

Citeste si: O romanca de profesie medic s-a sinucis in Franta, in spitalul in care lucra. Declaratie SOCANTA a ministrului francez al Sanatatii

Mama si sora medicului, care este procuror in Bucuresti, au declarat ca Simona a murit de epuizare si ca documentele medicale nu sustin varianta sinuciderii, potrivit jurnalul.ro. Mai mult, familia doreste sa dea in judecata presa franceza care a raspandit varianta sinuciderii.

Simona Zahan este originara din Targu-Jiu, avea 37 de ani, era casatorita cu un medic care urma sa se angajeze si el la un serviciu de ambulanta in Franta. Impreuna au un baietel in varsta de sase ani si se mutasera in Chateauroux de patru ani. Initial, au lucrat in Timisoara, ca medici, si au plecat in Franta pentru un salariu mai bun.

Guvernul roman a cerut explicatii autoritatilor franceze in legatura cu moartea medicului stabilit in Franta. “Autoritatile franceze au inceput desfasurarea anchetei. In momentul de fata sunt prelevate probe si se asteapta finalizarea autopsiei. Ancheta este in curs de desfasurare si nu avem de unde sa stim care este cauza decesului. Pana la finalizarea anchetei nu putem sa dam detalii suplimentare”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Muncii, la Romania TV.

Sursa foto: romaniatv.net.