DOCUMENT INCENDIAR ALINA GORGHIU ii oferea contracte pe tava ALINEI GORGHIU!

FIRMA AVOCATURA, ALINA GORGHIU, TEODOR ATANASIU, ELECTRICA, DAN SOVA, DOSAR ROVINARI TURCENI, ELECTRICA, AVAS, DOCUMENTE, INCENDIAR, COPRESEDINTE PNL

Exact! Nu este nici o greseala in titlul acestui articol. ALINA GORGHIU, copresedintele Partidului National Liberal (PNL), isi oferea contracte in perioada in care actualul lider liberal ocupa functia de consilier la AVAS, aceeasi in care directorul institutiei era nimeni altul decat colegul sau de partid,  TEODOR ATANASIU

Numele ALINEI GORGHIU apare in referatul intocmit de procurori in cazul Sova, pentru ca firma de avocatura ”Gorghiu& Pop si asociatii” a reprezentat Electrica, in relatia cu Turceniul, reprezentat de firma de avocatura a lui Sova, informeaza obiectiv.info.

ALINA GORGHIU a replicat rapid si a spus ca ea nu mai era in firma ”Gorghiu&Pop si asociatii”, in momentul de care vorbeste DAN SOVA. Intr-adevar, Gorghiu nu mai facea parte din respectiva firma, asa cum arata si declaratia de interese depusa la Camera Deputatilor, pentru ca intre timp plecase consilier la AVAS, acolo unde sef mare era actualul senator si coleg de din PNL, TEODOR ATANASIU.

Chiar daca ALINA GORGHIU s-a retras temporar din SCA Gorghiu, Pop si Asociatii (pentru ca a revenit in a doua parte a lui 2010, conform declaratiilor de interese depuse ulterior), cabinetul de avocatura a continuat sa functioneze, iar ALINA GORGHIU nu si-a uitat vechii colegi. Mai mult, SCA Gorghiu, Pop si Asociatii a primit contracte de la AVAS, institutie la care ALINA GORGHIU indeplinea functia de consilier al presedintelui, informeaza Obiectiv.

Potrivit unui raport al Corpului de Control al Primului Ministru din 2009, in urma unui control efectuat la Institutul National al Lemnului, SCA Gorghiu, Pop si Asociatii a profitat de pe urma colaborarii cu AVAS.

CITESTE SI: INCENDIAR ALINA GORGHIU este facuta praf de VICTOR CIUTACU: Erai ca un PUDEL! 

“Precizam ca SCA Gorghiu, Pop si Asociatii are printre asociati si pe doamna Gorghiu Alina Stefania, care la data de 17.07.2007 a fost numita consilier in cadrul corpului de consilieri al presedintelui AVAS, dl. TEODOR ATANASIU. De asemenea, mentionam ca AVAS a incheiat in perioada 2007-2008 cu SCA Gorghiu, Pop si Asociatii un numar de 4 contracte de asistenta juridica a caror valoare a onorariului achitata de AVAS a fost de 53.000 euro + TVA, conform notei FN primite de la DGJ a AVAS”, se arata in raportul Corpului de Control.

In afara de cele patru contracte mentionate, SCA Gorghiu, Pop si Asociatii a mai beneficiat de inca un contract de reprezentare juridica primit in brate de la AVAS-ul condus de TEODOR ATANASIU. Este vorba de apararea intereselor Institutului National al Lemnului (INL), companie aflata in portofoliul AVAS.

Dupa cum reiese din raport, SCA Gorghiu, Pop si Asociatii nu numai ca nu a aparat interesele INL, dar a si contribuit la distrugerea acestuia, miza fiind una imobiliara – institutul este situat intr-o zona foarte scumpa a Bucurestiului, langa Hotel Caro (str. Fabrica de Glucoza). Un raport de evaluare din 2007 estima valoarea de piata a INL la 106 milioane de lei (31 milioane de euro), adica de opt ori mai mult decat valoarea datoriilor INL la buget (13 milioane de lei).

In rezumat, INL acumulase datorii catre bugetul de stat de 13 milioane de lei, iar Administratia Financiara instituise sechestru. In mod miraculos, a aparut cineva, persoana fizica, Baaklini Said (urmarit si arestat pentru evaziune fiscala), care a platit din banii sai datoria INL catre bugetul de stat (fara sa existe niciun raport juridic intre Baaklini Said si INL). Imediat dupa asta, persoana fizica a devenit detinatoarea creantei si a cerut executarea INL. Totul, cu acordul SCA Gorghiu, Pop si Asociatii, se arata in raportul Corpului de Control:

“Prin hotararea Consiliului de Administratie nr. 9/05.05.2008 se constata calitatea de creditor a domnului Baaklini Said, asa cum reiese si din opinia legala a SCA Gorghiu, Pop si Asociatii, precum si din scrisoarea transmisa de actionarul unic AVAS”.

CITESTE SI: LIVIU POP o ataca pe GORGHIU: S-a transformat intr-un personaj din Caragiale, intr-o Coana Leonida 

Mai departe, pe 24.04.2008, INL incheie un contract de un an pentru asistenta juridica cu SCA Gorghiu, Pop si Asociatii, care insista ca noul creditor al institutului este persoana fizica Baaklid Said, cel care platise datoriile INL catre buget.

Intre timp, conducerea AVAS a fost schimbata, iar noul presedinte, Mircea Ursache, la inceputul lui 2009, “mandateaza reprezentantii AVAS in CA al INL sa rezilieze contractul de asistenta juridica incheiat cu SCA Gorghiu, Pop si Asociatii si sa adopte masuri urgente pentru a asigura continuitatea asistei juridice a INL in litigiile aflate in derulare, fara incheierea unui contract cu statut de abonament”.

Sursa foto si text: obiectiv.info