Doi ani de la ACCIDENTUL multiplului campion mondial de Formula 1, MICHAEL SCHUMACHER

Marti, 29 decembrie, s-au implinit exact doi ani de la gravul ACCIDENT DE SCHI suferit de fostul pilot german MICHAEL SCHUMACHER, care i-a schimbat total viata multiplului campion mondial de Formula 1.

SCHUMACHER, in varsta de 46 ani, s-a lovit cu capul de o stanca, dupa ce s-a aventurat intr-o zona din afara pistei, in statiunea Meribel din Alpii francezi. In urma loviturii, extrem de puternice, casca de protectie pe care o purta s-a rupt in doua. Ancheta deschisa de politia franceza pentru stabilirea cauzelor accidentului a fost ulterior clasata.

Imediat dupa accident, fostul campion a fost transportat la un spital din Grenoble (Franta), fiind plasat in coma indusa si supus la trei interventii chirurgicale. El a ramas in coma timp de mai multe luni, fiind mutat ulterior intr-o clinica din Lausanne, in iunie 2014, iar apoi la locuinta sa din Elvetia, cateva luni mai tarziu, unde isi continua recuperarea si in prezent.

Unul dintre medicii care s-a ocupat de cazul sau, profesorul Jean-Francois Payen, declara in octombrie 2014 ca MICHAEL SCHUMACHER va avea nevoie de mult timp pentru a se reface. “Ca si in cazul altor pacienti, exista o scara de timp, care poate merge de la 1 an la 3 ani. Va fi, deci, nevoie de rabdare”, a afirmat Payen.

Informatiile despre starea SANATATII sale au fost foarte putine in toata aceasta perioada, insa in presa internationala au circulat numeroase zvonuri, ultimul dintre acestea fiind lansat de publicatia germana Bunte. ”Michael este foarte slabit, insa poate merge, cu ajutorul medicului sau. A reusit sa faca cativa pasi si-si poate ridica bratul”, a precizat Bunte, citand o sursa anonima.

Informatia fost contrazisa ulterior de purtatoarea de cuvant a fostului pilot, care a precizat ca “afirmatiile revistei nu corespund faptelor. Aceste speculatii sunt iresponsabile: avand in vedere gravitatea ranilor lui Michael Schumacher, protejarea vietii sale private este foarte importanta”.

Un lucru este sigur: convalescenta fostului campion de Formula 1 este foarte costisitoare, apropiatii sai cheltuind aproximativ 500.000 de euro pe luna pentru tratament sau, de care se ocupa o echipa compusa din 15 persoane, la domiciliul familiei Schumacher din Gland.

Sursa foto: auto-bild