Doi barbati, ARESTATI la Sydney pentru planuirea unei DECAPITARI in public

Politia din Sydney a arestat marti DOI BARBATI, acuzati ca planuiau sa comita un “ATAC IMINENT”, si anume o DECAPITARE in PUBLIC, a anuntat miercuri premierul TONY ABBOTT in Parlament, relateaza publicatia The Australian, in pagina electronica.

“Aceasta tara a fost afectata deja de DOUA ATACURI TERORISTE”, a declarat Abbott, citand un atac asupra unor ofiteri de politie, in septembrie, si “incidentul terorist din Piata Martin” din Sydney, in decembrie. “Am fi putut avea cu usurinta un al treilea (atac), in lipsa actiunii puternice a politiei si echipei comune de lupta impotriva terorismului”, a subliniat el.

CITESTE SI: VIDEO LUARE DE OSTATICI INTR-O CAFENEA DIN SIDNEY. STEAGUL ISLAMIC NEGRU ARBORAT DE ATACATORI. UPDATE

OMAR AL-KUTOBI, in varsta de 24 de ani, si MOHAMMAD KIAD, in varsta de 25 de ani, sunt suspectati ca planuiau sa comita atacul.O maceta, un cutit de vanatoare si un steag al gruparii teroriste STAT ISLAMIC (SI) au fost confiscate, printre alte lucruri, intr-o perchezitie la domiciliul suspectilor. A fost confiscata, de asemenea, o inregistrare video in care unul dintre barbati vorbea despre atac.

Niciunul dintre cei doi nu a aparut la o audiere, marti, la un tribunal din Sydney, unde procurorul Michael Allnutt a declarat ca ei risca “acuzatii foarte, foarte grave”. Amandoi au fost acuzati de pregatirea unei ACTIUNI TERORISTE.

Potrivit unor documente judiciare, cei doi au fost acuzati de comiterea “unui act de pregatire/planificare a unei ACTIUNI TERORISTE”, la un moment dat, incepand de luni de la pranz si pana marti dupa-amiaza, cand au fost arestati. Cei doi urmeaza sa apara intr-o legatura video la audieri, miercuri, intr-un tribunal din Sydney, ajutati de un translator din araba, potrivit documentelor citate.

TONY ABBOTT, care a fost interpelat in Parlament despre arestari, a declarat ca agentii din domeniul luptei impotriva terorismului au dejucat un “atac iminent” impotriva australienilor.

“Politia a gasit un steag SI sau Daesh mare, o maceta, un cutit de vanatoare si o inregistrare video cu unul dintre suspecti, ingenunchiat in fata steagului SI, cu cele doua cutite, face o declaratie in araba”, a declarat premierul in Parlament. “Acesta a fost un atac iminent in Australia, inspirat de catre SI sau Daesh”, a subliniat el.

CITESTE SI: Cel putin 26 de straini au murit in atacurile din India 

Adjuncta sefului politiei din Sudney, Cath Burn, a declarat miercuri dimineata ca barbatii pareau ca planuiau sa raneasca sau sa ucida pe cineva, “eventual cu unul dintre obiectele confiscate (in raiduri), eventual un cutit”. Intrebata daca suspectii planuiau o decapitare, ea a raspuns ca politia nu este sigura ce fel de actiune intentionau sa comita, dar ca ar fi fost “in concordanta cu mesajele SI”.

Unul dintre barbati ar urma sa ceara, miercuri, sa fie eliberat pe cautiune. Australia, care s-a alaturat coalitiei ce lupta impotriva SI in Irak, a ridicat anul trecut nivelul alertei cu privire la comiterea unor actiuni teroriste pe teritoriul tarii.

Sursa foto: theaustralian.com.au