Doi BEBELUSI din ARGES si BACAU, diagnosticati cu SINDROM HEMOLITIC UREMIC

Ministerul Sanatatii a fost informat cu privire la doua cazuri de BEBELUSI diagnosticati cu SINDROM HEMOLITIC UREMIC (SHU) din Arges si Bacau.

Copilul din Arges, in varsta de 1 an si 8 luni este internat la Spitalul  Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie” si este supus procedurilor de dializa peritoneala, informeaza un comunicat al Ministerului Sanatatii, citat de Mediafax. Copilul din Bacau, in varsta de 1 an si 2 luni se afla in prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iasi, nu este supus procedurilor de dializa peritoneala, dar are aplicat cateter. In ambele cazuri, DSP Arges si DSP Bacau au declansat anchete epidemiologice.

CITESTE SI: CAZUL BEBELUSILOR BOLNAVI: DOI COPII DIN FETESTI, INTERNATI LA SPITALUL MARIE CURIE

Ministerul Sanatatii reaminteste importanta masurilor de preventie, in special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzator. Specialistii MS recomanda achizitionarea produselor pasteurizate in cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandand spalarea corespunzatoare a fructelor si legumelor, dar si tratamentul termic al alimentelor atunci cand se impune.

Sursa foto: gandul