Doi calugari au dat petrecere cu femei la Episcopia Husilor. Vezi ce a urmat

Scandal in lumea bisericeasca, dupa ce doi calugari au facut dezmat tocmai in cladirea Episcopiei Husilor. Calugarii Nectarie si Fanurie, membri ai Episcopiei Husilor, au dat o petrecere pe cinste in lacasul de cult, luand in deradere legile bisericesti.

La petrecere au avut si femei, cu care dealtfel s-au fotografiat fara nicio jena, potrivit Adevarul. Veselia lor a ajuns la urechile mai-marilor bisericii, care le-au aplicat deja primele pedepse. Cei doi calugari slujeau la Manastirea Sfintii Apostoli Petru si Pavel, aflata in curtea episcopiei.

Stefan George (calugarul Nectarie) si Pascal Florin (calugarul Fanurie) s-au distrat vegheati din tabloul de pe perete tocmai de episcopul Husilor.

Dupa ce fotografiile scandaloase au ajuns in presa, Episcopia Husilor s-a sesizat si i-a sanctionat pe cei doi. Potrivit Episcopiei, pozele ar fi fost facute  in anul 2011, cu prilejul aniversarii zilei onomastice a parintelui Pascal Florin, iar persoanele prezente sunt rude si tineri apropiati celor doi.

Ca urmare a incidentului, pentru pocainta si indreptarea celor doi slujitori, Centrul Eparhial Husi a hotarat ca ieromonahul Pascal Florin sa fie oprit oprit total de la savarsirea lucrarilor sfinte pentru o perioada de 30 zile si i s-a ridicat duhovnicia, adica dreptul de a mai spovedi pentru o perioada de 2 ani, iar ierodiaconul Stefan George a fost pedepsit cu avertisment si dojana arhiereasca.

„Episcopia Husilor a luat act cu mahnire si profunda intristare de situatia creata de catre cei doi vietuitori ai manastirii din Husi, considerand complet nepotrivita si inadecvata conditiei de monah conduita celor doi, dupa cum reiese din fotografii. Episcopia Husilor isi exprima regretul fata de situatia creata prin acest incident care nu este specific slujitorilor Bisericii, cerand iertare pentru tulburarea si confuzia produsa in randul credinciosilor de comportamentul celor doi“, a declarat, pentru Adevarul, preotul Marian Tudorica, purtatorul de cuvant al Episcopiei Husilor.

Sursa citata mai scrie ca “cei doi vietuitori ai manastirii si-au luat angajamentul scris ca se vor indrepta, in caz contrar vor fi trimisi in judecata Consistoriului Monahal pentru depunere din treapta preotiei si excludere din monahism”.

Foto: Cancan, Realitatea