Doi dintre candidații la președinția României se contrează dur pe o temă sensibilă

Au început dezbaterile electorale, iar ultima dintre ele îi are drept protagoniști pe Kelemen Hunor și Theodor Paleologu. Printre temele abordate de către cei doi candidați la prezidențiale s-a numărat și viziunea cu privire la viitorul Ținutului Secuiesc

Candidatul maghiar a promis că va iniția reforma administrativă, în cazul în care va reuși să devină președintele României. Mai mult, candidatul UDMR a declarat că o astfel de reformă este imperativă, în contextul în care, în opinia sa, România încă se află sub dictatură comunistă.

„Din punct de vedere a organizării teritoriale, România este în urmă, este în secolul 20, este în dictatura comunistă a lui Ceauşescu şi trebuie o reformă. Eu m-aş duce pe subsidiaritate şi pe competenţe administrative foarte puternice pentru toate comunităţile locale. Aş iniţia ca preşedinte o dezbatere pentru a modifica Constituţia şi pentru a face o reformă administrativă necesară. Aş lupta pentru a câştiga de la Bruxelles bani în plus pentru acele proiecte prin care se pot dezvolta comunităţile”, a declarat candidatul UDMR la Realitatea TV.

Poziția lui Theodor Paleologu este fermă. Candidatul din partea PMP a declarat că se opune inițiativei lui Hunor. „Nu vreau să avem o situaţie în România similară cu cea din Catalonia. Minorităţile se bucură în România de un statut bun comparat cu alte ţări din Europa. Nu văd ce ar trebui schimbat”, a declarat Paleologu.

Sursa foto: realitatea