Doi fosti directori ai Parcului Industrial Brazi, condamnati la inchisoare

PERSOANE, AREST PREVENTIV, DOSAR ROMPREST, EVAZIUNE FISCALA, SPALARE DE BANI, GRUP INFRACTIONAL, PLASATI, AREST LA DOMICILIU, INSTANTA DE FOND, NU ESTE DEFINITIVA, FLORIAN WALTER

Doi fosti directori ai Parcului Industrial Brazi, detinut de Consiliul Judetean Prahova, au fost condamnati, joi, la inchisoare. Mai exact, cei doi fosti directori au primit trei ani si respectiv doi ani si opt luni de inchisoare cu executare, sub acuzatia ca, alaturi de un alt angajat, au vandut unei firme transformatoare apartinand parcului la un pret subevaluat. Decizia Judecatoriei Ploiesti nu este definitiva.

Astfel, magistratii Judecatoriei Ploiesti l-au condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pe fostul director general Victor Dan Enea Teodorescu, la doi ani si opt luni de inchisoare cu executare pe fostul director de operatiuni Ion Militaru si la un an si 11 luni de inchisoare pe Vasile Vali Ionascu, fost consilier juridic.

Cei trei sunt acuzati de mai multe fapte de abuz in serviciu, intrucat in perioada august 2005 – ianuarie 2006 au vandut la licitatie firmei Ciobi Trans SRL din Sibiu, sase transformatoare industriale la un pret subevaluat, cauzand SC Brazi Industrial Parc S.A un prejudiciu de 1.153.182,43 de lei.

DNA precizeaza ca prejudiciul il reprezinta diferenta dintre valoarea de piata a transformatoarelor si valoarea incasata de SC Brazi Industrial Parc SA, suma care constituie, totodata, si avantajul patrimonial obtinut de societatea castigatoare a licitatiei.

Judecatoria Ploiesti a mai dispus ca cei trei sa plateasca suma calculata de procurori drept despagubiri materiale Parcului Industrial Brazi si sa achite 6.000 de lei fiecare, cheltuieli judiciare.