Doi INTRUSI in ultimele 24 de ore la Casa Alba

Un BARBAT care s-a apropiat prea mult de CASA ALBA a fost arestat sambata, la 24 de ore dupa un alt intrus in presedintia Statelor Unite, au anuntat serviciile de securitate.

Un purtator de cuvant de la Secret Service insarcinat cu protectia presedintelui, Ed Donovan, a declarat pentru AFP ca BARBATUL arestat sambata s-a apropiat la inceput pe jos de intrarea in Casa Alba si apoi a fost arestat cand a ajuns cu masina la alta intrare.

Citeste si: CASA ALBA A FOST EVACUATA PARTIAL DUPA CE O PERSOANA A SARIT GARDUL CE O INCONJOARA

Acest incident a fost descris ca “relativ minor” de Donovan, in comparatie cu cel petrecut in urma cu o zi.

Vineri, un alt BARBAT a patruns in incinta Casei Albe avand asupra sa un CUTIT. El a marturisit ca vroia sa ii atraga atentia asupra problemelor tarii presedintelui Barack Obama, care plecase de doar patru minute, relateaza Fox News.

Potrivit Secret Service, Omar J. Gonzales, in varsta de 42 de ani, avea ascuns sub haine un CUTIT in momentul in care a fost surprins in Casa Alba.

In momentul in care a fost imobilizat, intrusul i-a spus unui agent ca era “preocupat de faptul ca situatia din SUA se agraveaza si ca trebuia sa il sesizeze pe presedintele Obama pentru a informa populatia”, potrivit actului de acuzare.

Citeste si: PETRO POROSENKO EFECTUEAZA O VIZITA LA CASA ALBA SI VA SUSTINE UN DISCURS IN FATA CONGRESULUI AMERICAN

Presedintele Barack Obama nu mai era la Casa Alba in momentul incidentului, petrecut vineri in jurul orei 19.20. Barack Obama, fiicele lui si un prieten parasisera Casa Alba cu patru minute inainte, indreptandu-se cu elicopterul spre resedinta de la Camp David (Maryland), unde familia prezidentiala petrece weekendul. Michelle Obama se afla deja la Camp David.