Doi ISRAELIENI UCISI intr-un atac in ORASUL VECHI din IERUSALIM

Doua persoane si-au pierdut viata, iar alte doua au fost ranite la IERUSALIM cand un PALESTINIAN INARMAT CU UN CUTIT a atacat sambata seara o FAMILIE DE EVREI, potrivit politiei israeliene, citate de AFP.

Una dintre victime a fugit sa ii avertizeze pe politisti, moment in care autorul atacului a reusit sa intre in posesia unei arme de foc aflate la o alta victima. Politia l-a impuscat pe criminal, Mohannad Shafik Halabi, un palestinian in varsta de 19 ani originar din localitatea invecinata Ramallah, in Cisiordania ocupata.

Potrivit serviciilor de prim-ajutor, un copil in varsta de doi ani a fost, de asemenea, ranit de gloante la un picior, iar o femeie se afla intr-o stare “foarte grava”.

JIHADUL ISLAMIC, a doua forta islamista din teritoriile palestiniene, l-a prezentat pe adolescent ca fiind unul dintre membrii sai. Organizatia palestiniana islamista HAMAS “a salutat” atacul ca un “act eroic al rezistentei”, in timp ce Jihadul Islamic l-a considerat un “raspuns la crimele teroriste” ale Israelului contra palestinienilor.

CITESTE SI: FASIA GAZA: PALESTINIAN CONDAMNAT LA MOARTE PRIN SPANZURARE PENTRU COLABORARE CU ISRAELUL

Presedintele israelian REUVEN RIVLIN a afirmat ca tara sa este “in plina lupta contra terorismului” si a promis ca “ucigasii celor nevinovati vor fi gasiti, precum si cei care i-au trimis”.

La randul sau, liderul opozitiei, laburistul Isaac Herzog, a scris pe pagina sa de Facebook ca premierul BENJAMIN NETANYAHU “a pierdut controlul securitatii israelienilor”. “Ne aflam in pragul celei de-a treia Intifada”, a adaugat el, citat de AFP.

Sursa foto: timesofisrael