Doi JURNALISTI de la un ziar din Crimeea, dati DISPARUTI in Ucraina

Doi JURNALISTI de la un ziar din Crimeea, peninsula ucraineana anexata de Rusia in martie, au fost dati DISPARUTI in Ucraina de duminica, a anuntat luni publicatia, relateaza AFP.

Incepand de duminica, de la ora 18.30 GMT (21.30, ora Romaniei), “nu am mai avut nicio veste” de la Maksim Vasilenko, FOTOGRAF la ziarul “Krimski Telegraf”, care lucra de asemenea pentru AFP si agentia rusa RIA Novosti, si de la colega sa, JURNALISTA Evghenia Koroliova, a declarat redactorul-sef al ziarului, Maria Volkonskaia.

Citeste si: RECOMPENSA URIASA PLATITA DE FRANTA IN SCHIMBUL JURNALISTILOR LUATI OSTATICI IN SIRIA

“Evghenia a sunat-o ieri (duminica) seara pe o prietena, afirmand ca activisti din grupul ultraradical ucrainean Pravii Sektor i-au dat jos din autobuzul” la bordul caruia cei doi JURNALISTI se intorceau in Crimeea, a precizat Volkonskaia.

“Din acel moment, nu cunoastem nimic despre soarta lor”, a subliniat ea

“Vom verifica ipoteza unei posibile implicari a Garzii Nationale ucrainene si a structurilor de forta in retinerea JURNALISTULUI rus”, a anuntat Comiterul rus de ancheta intr-un comunicat.

Citeste si: DOI JURNALISTI RUSI SUSTIN CA AU FOST RAPITI SI BATUTI LA KIEV

In iunie, alti doi JURNALISTI de a postul de televiziune Zvezda, care apartine Ministerului rus al Apararii, au fost arestati de Garda Nationala ucraineana.

Sursa foto: incomemagazine.ro