Doi membri ai organizatiei de tineret a PDL Sector 4, ridicati de DIICOT pentru trafic de migranti

O retea de migranti a fost destructurata, luni, de catre DIICOT. Descinderile au avut loc in aceasta dimineata in Alba si in Bucuresti, transmite Digi 24, care mai precizeaza ca din retea faceau parte sase pakistanezi si doi romani, membri ai organizatiei de tineret a PDL Sector 4.

Migrantii plateau pana la 1.600 de euro pentru a ajunge in tari din vestul Europei. Persoanele care doreau sa treaca ilegal frontiera erau racolate din centrele speciale destinate migrantilor. De aceasta parte a retelei se ocupau cetatenii pakistanezi. Ei aveau relatii in toate centrele pentru migranti din Romania si din tari precum Bulgaria si Grecia.

Dupa ce erau preluati, migrantii erau dusi in Bucuresti, unde romanii care faceau parte din retea se ocupau de cazarea lor pana cand se gasea un transport care sa-i duca in vestul Europei.De cele mai multe ori, migrantii erau ascunsi in camioane mari.

Dupa mai multe interceptari ale Politiei de Frontiera, care a gasit astfel de transporturi cu migranti, strategia a fost schimbata. Migrantii erau dusi la Timisoara, cazati, transportati cu o masina in apropierea frontierei, erau directionati pe unde sa treaca granita pe jos si apoi erau asteaptati pe partea celalalta de o masina care ii transporta mai departe.