Doi ofițeri DIPI au spart legea tăcerii din cadrul ‘Doi și-un sfert’! Banii de operațiuni au fost deturnați

O serie de informații incendiare au fost furnizate în fața instanței de doi ofițeri din cadrul Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI), serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), denumit și “Doi și-un sfert”. Aceștia au recunoscut la DNA acuzațiile privind deturnarea unor fonduri operative. Pentru că au pledat vinovat, cei doi s-au ales cu sentințe cu suspendare, cu titlu definitiv.

“Este vorba de comisarul-șef Virgil-Horațiu Nabirjoiu, fost atașat de afaceri interne al României la NATO, unde se ocupă de Registrul Intern al ORNISS – și de comisarul-șef Ionel-Marius Dedu, fost adjunct-șef al Diviziunii Tehnică Operativă și Comunicații.

Virgil-Horațiu Nabirjoiu a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, după ce a pledat vinovat pentru complicitate la deturnare de fonduri, fals intelectual și uz de fals, toate în formă continuată, potrivit portalului instanțelor.

Ionel-Marius Dedu a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, după ce a pledat vinovat pentru complicitate la deturnare de fonduri în formă continuată complicitate la deturnare de fonduri, fals intelectual și uz de fals, toate în formă continuată, potrivit portalului instanțelor. Deciziile au fost date de Tribunalul București și sunt definitive prin necontestare”.

Sursă text: ziare.com