DOI OSTATICI au fost OMORATI din GRESEALA de AMERICANI. DECLARATIA LUI OBAMA. UPDATE

Doi ostatici au fost ucisi din greseala intr-un raid aerian al SUA impotriva unor pozitii AL-Quaida. Presedintele american BARACK OBAMA are programata o conferinta de presa, joi, privind acest subiect.

UPDATE 19:13: Presedintele american BARACK OBAMA a declarat, joi, ca isi asuma responsabilitatea pentru tragedia survenita in urma unui raid american impotriva unor pozitii Al-Quaida care a omorat doi ostatici din greseala.

Ca presedinte si comandat-sef imi sum responsabilitatea pentru toate operatiunile anti-terorism facute de SUA, inclusiv a celei care au luat viata lui Giovanni Lo Porto si Warren Weinsten. Regret profund ce s-a intamplat. Prezint scuzele noastre cele mai sincere famililor celor doua victime. Dupa ce va fi aflata cauza mortii, am cerut ca aceasta operatiune sa fie declasificata, pentru ca familile celor doua victime merita sa stie adevarul. Chiar daca anumite aspecte ale operatiunilor nationale anti-terorism raman secrete pentru succesul lor, SUA este o democratie ”, a declarat Obama, in timpul unei declaratii de presa, transmisa de CNN.

Doi ostatici nevinovati detinuti de Al-Qaida au fost ucisi intr-o operatiune americana impotriva retelei teroriste“, a comunicat Casa Alba, potrivit Wall Street Journal.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei SUA, Josh Earnest, a declarat ca cei doi ostatici decedati sunt Warren Weinstein, un american rapit de Al-Qaida in 2011, si italianul Giovanni Lo Porto, detinut de teroristi din 2012.

CITESTE SI: IRAK: 13 soldati au fost UCISI intr-un ATAC al gruparii STAT ISLAMIC la Ramadi

Analizarea informatiilor disponibile a condus la concluzia ca cei doi ostatici au fost ucisi accidental in cursul operatiunii. Raidul aerian a vizat o cladire a retelei Al-Qaida, la frontiera dintre Pakistan si Afganistan. Nu putem exprima in cuvinte durerea pentru aceasta tragedie“, a subliniat Casa Alba.

Potrivit Presedintiei SUA, in Pakistan au fost ucisi alti doi cetateni americani suspectati de colaborare cu reteaua terorista Al-Qaida.

CITESTE SI: TREI SEMNE INGRIJORATOARE VENITE DIN SUA! Elitele de peste ocean pun ceva la cale

Ahmed Farouq, membru al conducerii retelei teroriste, a murit in acelasi incident, in timp ce Adam Gadahn, considerat purtator de cuvant al Al-Qaida, a murit intr-un incident separat.

Sursa foto www.activenews.ro