Doi parlamentari liberali au DEMISIONAT pentru a se inscrie in partidul lui Tariceanu

Senatorul de Timis Petru Ehegartner si deputatul de Cluj Steluta Cataniciu au DEMISIONAT din PNL, duminica, pentru a se inscrie in Partidul Liberal Reformator, acestia spunand ca au sperat ”pana in ultima secunda” ca PNL va renunta la fuziunea cu PDL, potrivit b1.ro, care citeaza Mediafax.

Petru Ehegartner a declarat ca decizia de a DEMISIONA din PNL a fost dificila si ca a sperat pana in ultima secunda ca liberalii vor renunta la fuziunea cu PDL.

“Este o decizie pe care am luat-o cu foarte multa greutate, pentru ca eu nu am fost membru al altui partid, sunt din 1990 in PNL. Desi am anuntat de mai multa vreme ca nu sunt de acord cu ceea ce s-a intamplat in ultima perioada in partid, cu iesirea de a guvernare, cu aderarea la PPE, cu fuziunea si asa mai departe, am sperat pana in ultimul moment ca lucrurile vor reveni, pentru ca reactia din interior de insatisfactie exista, dar nu este manifestata”, a spus Ehegartner.

 Acesta a adaugat ca se va alatura “grupului de liberali format in jurul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu”.

Si deputatul de Cluj Steluta Cataniciu, vicepresedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, a demisionat din PNL si s-a inscris in Partidul Liberal Reformator.

Cataniciu a declarat ca prin decizia de a DEMISIONA din PNL isi mentine pozitia de a fi impotriva fuziunii cu PDL, opinie pe care a exprimat-o si la Congresul PNL din 28 iunie.

“Din pacate, prin fuziunea cu PDL s-a renuntat la fuziunea bunului simt, de care oricum PNL se ratacise in ultimul timp, prin noi insine a devenit verde inrourat si in scurt timp se va renunta si la semnificatia celor 139 de ani de istorie liberala, greu de purtat in spate daca nu crezi in aceste valori”, a afirmat Steluta Cataniciu.

Aceasta a spus ca a intrat in PNL in anul 2007 si a purtat “cele mai grele batalii politice impotriva PDL la Cluj”, precizand ca, la inscrierea sa in PNL, nu si-a inchipuit ca “principiile pot fi negociate”.

“Raman liberal, cu valorile liberale pe care le pretuiesc si alaturi de cei care respecta aceste valori”, a adaugat deputatul clujean.

Vineri, presedintele PNL Timis, Nicolae Robu, spunea ca senatorul Petru Ehegartner vrea sa se inscrie in Partidul Reformator Liberal, condus de Calin Popescu Tariceanu, si, desi acesta nu isi comunicase inca oficial intentia, il considera “plecat” din partid.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro