Doi prefesori si un inspector scolar din Braila, RETINUTI pentru MITA la BACALAUREAT

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus miercuri RETINEREA a doi profesori si a unui inspector scolar pentru MITA la examenul de BACALAUREAT din sesiunea august-septembrie.

Potrivit unui comunicat al DNA, au fost retinuti Manuela Mirela Danielescu, inspector scolar specializarea matematica in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila, pentru trei infractiuni concurente de complicitate la luare de MITA, Florin Valentin Damian si Daniela Haret, ambii profesori corectori la Colegiul Tehnic Panait Istrati din Braila, la examenul de BACALAUREAT in sesiunea august-septembrie 2014, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de MITA.

Cei trei vor fi prezentati joi Tribunalului Galati, cu propunere de arestare preventiva.

Citeste si: MITA la Bacalaureat: inspectori scolari din Braila, audiati de DNA

De asemenea, s-a dispus luarea masurii controlului judiciar fata de Iulian Vasii pana la finalizarea cercetarilor, pe durata nedeterminata, acuzat de dare de MITA.

DNA precizeaza ca, la 28 august, cei doi profesori corectori, avand ajutorul inspectorului scolar Mirela Danielescu, au solicitat si au primit, de la Iulian Vasii Iulian, suma de 2.500 lei pe care cei doi au impartit-o.

“Banii au fost ceruti si primiti astfel incat, la teza scrisa sustinuta la disciplina matematica, inculpatul Vasii, candidat la examen, sa obtina o nota mai mare decat cea pe care o merita si implicit, o medie de promovare a examenului de BACALAUREAT”, se arata in comunicat.

In acest dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Citeste si: DNA, perchezitii la INSPECTORATELE SCOLARE din Braila si Constanta

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Sursa foto: pressalert.ro