Doi romani pleaca in Asia pe motocicleta. Valeriu si Theodor Pana vor strabate 17.000 km in 80 de zile

romani-motocicleta-asia-theodor-pana

Doi romani, tata si fiu, vor pleca marti in Asia pe doua motociclete vechi de zece ani, cu un bagaj care cantareste 40 de kilograme si cu numai 3.000 de euro in buzunare.

Valeriu si Theodor Pana vor strabate 12 de tari cu motocicleta, pe un traseu de 80 de zile si 17.000 de kilometri. Cei doi temerari vor traversa Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Kazahstan, Kirgizstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaidjan, Georgia, Turcia si Bulgaria.

Valeriu Pana are 62 de ani, se recomanda un pasionat al fotografiei si drumetiilor montane, merge pe motocicleta din 2006 si a parcurs, pana acum, aproximativ 60.000 de kilometri. Fiul sau, Theodor Pana, are 25 de ani, circula pe doua roti de aproape un an si este pasionat de fotografie, calatorii si aventura.

In bagaje vor avea si un volum de poezii semnate de Mihai Eminescu. Daca totul merge bine, cei doi se vor intoarce in tara spre sfarsitul lunii septembrie.

Zece dintre tarile prin care vor trece cei doi au facut parte din fosta Uniune a Republicilor Sovietice Socialiste (URSS). Desi cunosc doar limbile germana si engleza, pentru a se intelege cu localnicii cei doi se bazeaza pe un ghid de conversatie romano-rus editat in 1957.

Foto: Facebook