Doi romani sunt sustinuti de Marine Le Pen la alegerile municipale din Franta

Doi cetateni romani se vor afla pe listele Rassemblement Bleu Marine (RBM), sustinute de catre Frontul National, partidul de extrema dreapta a lui Marine Le Pen, la alegerile municipale.

Cei doi romani sustinuti de Marine Le Pen si partidul sau de extrema dreapta, vor candida la alegerile municipale in regiunile Rhone si Pyrenees-Orientales. “Avand in vedere ca exista legea, nu exista motive sa nu se permita unui anumit numar de persoane sa profite. Cunosc pesonal un belgian care se afla pe listele Frontului”, a justificat luni presedinta Frontului Naţional (FN) Marine Le Pen, decizia de a sustine straini la alegeri chiar daca partidul sau se opune acordarii dreptului de vot strainilor in alegerile din Franta.

Citeste si: Romani inscrisi fraudulos pe liste electorale, in Franta

Pe de alta parte, peste 130 de candidati straini, printre care si romani, s-au inscris la alegerile municipale din departamentele Drome si Ardeche din sud-estul Frantei, potrivit site-ului francebleu.fr. Printre candidati se numara si romanca Ana Lumanaru, kinetoterapeut in varsta de 33 de ani.

Cei mai multi straini inscrisi pe listele pentru alegerile municipale din Franta sunt belgieni, 40%, urmati de olandezi (25%) si de nemti.

 Sursa foto: cronicaeuropeana.ro