Doi SUEDEZI au fost condamnati la INCHISOARE PE VIATA pentru “acte de TERORISM” comise in SIRIA

Doi CETATENI SUEDEZI acuzati ca au avut un rol de prim-plan in CRIME COMISE IN SIRIA in primavara anului 2013 au fost CONDAMNATI luni de un tribunal din Suedia la detentie pe viata pentru “ACTE DE TERORISM”, transmit France Presse si Reuters.

Hassan Al-Mandlawi, 32 de ani, si Al Amin Sultan, 30 de ani, au oferit explicatii in fata tribunalului din Goteborg (sud-vestul Suediei) privind presupusa lor participare la executarea prin taierea gatului si prin decapitare a doua persoane la Alep, capitala economica a Siriei, devastata de razboi.

Inregistrari video cu aceste crime erau stocate pe un stick USB confiscat intr-un alt caz la domiciliul celui mai tanar dintre acuzati. Condamnatii, care vorbeau in suedeza in aceste imagini, isi exprimau bucuria dupa decapitarea unei victime, al carei cap este aratat in fata camerei de filmat de catre calai.

CITESTE SI: SUEDIA NU MAI POATE OFERI CAZARE PENTRU TOTI REFUGIATII CARE SOSESC IN TARA

Tribunalul a subliniat rolul lor de ‘comanda’ in aceste executii, in timp ce inculpatii au spus ca sunt nevinovati, in pofida unor dovezi, in opinia procurorilor, coplesitoare.

Justitia suedeza nu a fost in masura sa identifice victimele, dar a precizat ca acestea erau cel mai probabil civili.

Instanta nu a dezvaluit numele gruparii pentru care inculpatii luptau, dar s-a dovedit ca ei simpatizau cu un regim bazat pe Sharia si pe crearea unui califat.

Sursa foto: cbsnews