Doi TRAFICANTI care aduceau CANNABIS din Spania, ARESTATI la Bucuresti

Doua persoane implicate in traficul ilicit de droguri de risc si de mare risc au fost retinute , marti, de catre procurorii DIICOT si politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti.

Alin Mihai Avasiloae si Avi Cristian Ursan au fost arestati sub acuzatiile de trafic ilicit de droguri de risc si de mare risc, precum si trafic ilicit international de droguri de  risc, prevazute de art. 2 alin. 1 si 2 din Legea nr. 143/2000 si  art. 3 alin. 1 din Legea nr. 143/2000. Tot marti, cei doi au fost trimisi in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 zile. Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul instantei a admis cererea si a dispus emiterea mandatelor de arestare preventiva.

Citeste si: DESCINDERI la BUCURESTI si SIBIU: Sunt vizate 100 de persoane acuzate de TRAFIC de DROGURI

Fata de cei doi suspecti exista suspiciunea rezonabila ca au comis infractiunile pentru care sunt cercetati. In fapt, cei doi suspecti au fost prinsi in flagrant, in data de 02.06.2014, pe raza Municipiului Bucuresti, dupa ce au introdus pe teritoriul Romaniei din Spania, prin intermediul unui colet, cantitatea neta de 1.618,20 grame cannabis, droguri de risc destinate vanzarii, cu precadere, pe raza Capitalei. Drogurile erau disimulate intr-o boxa audio si mai multe bunuri.

Din probele administrate in cauza rezulta si suspiciunea rezonabila ca suspectii au furnizat unor persoane, in mod repetat, diferite cantitati de droguri de risc (cannabis) si de mare risc (comprimate Ecstasy).

Citeste si: GORJ: Tineri RETINUTI pentru TRAFIC de DROGURI

La perchezitiile domiciliare efectuate in aceeasi zi – 02.06.2014 – au fost depistate si ridicate sumele de 66.900 lei, 450 euro, 120 USD, despre care exista indicii temeinice ca ar proveni din traficul de droguri.

Totodata au fost ridicate si sapte telefoane mobile cu SIM-urile aferente, doua cantare electronice folosite la cantarirea drogurilor si doua grindere folosite la maruntirea cannabisului.