DOINA AZOICAI, DECANUL Facultatii de Medicina din Iasi, URMARITA PENAL pentru LUARE de MITA

DOINA AZOICAI, decanul Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie ”Gr. T. Popa” Iasi, un marocan si un palestinian cu dubla cetatenie au fost pusi sub control judiciar, fiind acuzati de luare si respectiv, dare de mita, informeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Procurori din cadrul Serviciului Teritorial Iasi al DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pe toata durata urmaririi penale, in cazul decanului Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie ”Gr. T. Popa” Iasi, Doina Azoicai, pentru luare de mita, al cetateanului marocan Haizoun El Houssine, acuzat de dare de mita, si al lui Agha Romeen, cu dubla cetatenie, palestiniana si romana, domiciliat in Romania, acuzat de complicitate la dare de mita.

CITESTE SI: Perchezitii la facultati din Bucuresti si Targu Jiu. Un profesor universitar, suspectat ca a luat spaga pentru licente

Potrivit procurorilor, in 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen si al altor persoane, Doina Azoicai a primit de la Haizaoun El Houssine o tava placata cu argint, potrivit inscriptiei existente pe aceasta, si un ceainic, posibil tot din argint, drept rasplata pentru faptul ca, anterior, acceptase, in exercitarea atributiilor ce ii reveneau, in calitate de decan al Facultatii de Medicina Generala Iasi, inscrierea, in cadrul acestei institutii, a fiului tului Haizoun El Houssine.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Doina Azoicai are interdicitie de a efectua vreo activitate de exercitare a functiei de decan al Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi.

CITESTE SI: Prodecan de la ASE, RETINUT pentru LUARE DE MITA

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatile procesuale si acuzatiile si li s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Sursa foto: bzi.ro