DOINA PANA, atac la IOHANNIS: Motivele pentru reexaminarea CODULUI SILVIC ma fac sa cred ca presedintele a fost DEZINFORMAT

Fostul ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, lanseaza acuzatii grave la adresa presedintelui Klaus Iohannis. Doina Pana i-a trimis o scrisoare sefului statului, dupa ce acesta a retrimis luni seara Codul Silvic in Parlament, in care il acuza ca a fost dezinformat de anumite companii. 

Doina Pana ii transmite presedintelui Klaus Iohannis ca este de parare ca a fost dezinformat cu privire la acest proiect de lege pe care l-a trimis la reexaminare. Ea sustine ca Iohannis ar fi fost dezinformat inclusiv de reprezentanții unor companii cu interese in domeniu, precum Holzindustrie Schweighofer. Ea sustine ca aceasta companie a incercat sa blocheze modificarile la Codul Silvic atat in faza de elaborare a acestia cat si in faza de aprobare, atunci cand a ajuns in Parlament.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS solicita REEXAMINAREA noului COD SILVIC

In presa  se vorbeste despre o apropiere a presedintelui Klaus Iohannis de patronul acestei companii. Se face trimitere la Revelionul pe care seful statului l-a petrecut alaturi de consulul onorific al Austriei la Sibiu, acesta fiind prieten chiar cu patronul acestei firme a a grupului austriac. 

Intr-o interventie telefonica pentru postul B1 TV, fostul ministru Doina Pana a precizat ca este de parere ca presedintele a fost dezinformat si ca in scrisoarea pe care i-a adresat-o a raspuns la fiecare punct pe care Iohannis l-a cerut sa fie reexaminat.

Eu consider ca dumnealui a fost dezinformat si in scrisoare am raspuns la fiecare punct pe care l-a cerut ca Parlamentul sa il regandeasca si am vrut sa ințeleaga exact ce spun acele articole. Nu m-am ferit sa spun ca sunt anumit care exploateaza abuziv. Codul Silvic este un document tehnic. Ca sa ințelegi exact semnificatia fiecarui articol trebuie sa fii de specialitate. Atunci cand unui demnitar i se spune ca un anumit articol dauneza intr-un fel sau altul, poate fi dezinformat”, a spus fostul ministru.

Intrebata daca are informații ca firma la care a facut referie in scrisoare ar fi putut influența decizia presedintelui, Doina Pana a raspuns: ”Eu stiu doar presiunile care s-au facut in faza in care Codul Silvic era in stadiul de concept, apoi cand era in Parlament, asta insemnand scrisori mie, scrisoare domnului Attila Korody, tot in sensul de o dezinformare”.

CITESTE SI: ROMSILVA: Peste 4000 ha de impaduriri in campania “Luna plantarii arborilor”

Am refuzat contacte cu firma austriaca Holz Industrie care avea legaturi cu Romsilva pentru ca mi s-a parut normal ca firma sa pastreze contactul cu Romsilva. Nu am facut niciodata o legatura intre echipa lui Klaus Iohannis si firma Holz Industrie”, a mai spus Doina Pana. 

Sursa foto www.ziare.com