DOINA PANA: “Nici inundatiile NU MAI SUNT ce au fost odata”

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, DOINA PANA, a declarat, marti, ca autoritatile tin permanent sub control situatia din zonele inundate, in ciuda caracterului atipic al acestora.

Ministrul sustine ca “nici inundatiile NU MAI SUNT ce au fost”, dar ca lucrurile sunt sub control si nu exista “motive de panica”.

„S-a ajuns la anumite cote, se incearca deversarea, totul e sub control, dar exista niste reguli clare si se face evacuarea preventiva a populatiei. Ploile astea sunt atipice si in momentul in care vin averse de 100 de litri pe metru patrat cum din nefericire se intampla foarte des in ultima vreme, e un fel de siguranta, nu e niciun pericol, niciun motiv de panica”, a declarat DOINA PANA intr-o interventie telefonica la postul B1 TV.

Citeste si: INUNDATII ROMANIA: OPREA se face de RAS: Avem aproximativ doua victime…

“Lucrurile sunt sub control, am discutat cu cei de la Apele Romane. Eu pe traseu, totul e absolut sub control, nu cedeaza niciun baraj. De multe ori facem noi bresa in dig, sa facem deversari controlate, sa nu afecteze case, terenuri agricole, pagubele sa fie cat mai mici”, a continuat ministrul.

„Nici inundatiile NU MAI SUNT ce au fost odata, nu mai avem probleme pe raurile mari, avem probleme de foarte scurta durata, in cantitati uriase, pe suprafete mici, si cu acumularile de pe versanti, paraiele ne fac mai mult probleme”, a mai spus DOINA PANA, adaugand ca „autoritatile s-au pregatit pentru coduri rosii, desi trebuiau sa fie numai portocalii”.

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA: Un barbat a murit luat de viitura in Arges. 15 persoane refuza evacuarea la Vaideeni. COD ROSU in Gorj si Valcea – UPDATE

“Lucrurile sunt sub control, suntem in alerta in permanenta cu autoritatile”, a mai declarat ministrul.

Sursa foto: epochtimesc-romania.com