DOLIU IN CINEMATOGRAFIE! A murit unul dintre actorii principali din ”Stapanul Inelelor”

Cinematografia mondiala a mai pierdut o stea. Christopher Lee o legenda a marelui ecran, s-a stins din viata, la 93 de ani.

Christopher Lee a incetat din viata joi, la varsta de 93 de ani, in urma unor probleme respiratorii si cardiace, la un spital din Londra, anunta TheTelegraph.

Pubicul mai tanar este familiarizat cu Lee in urma rolului din Stapanul Inelelor, in care il juca pe Saruman, un vrajitor malefic, care si-a continuat urzelile diabolice si in Hobitul. insa printre partiturile din tinerete se numara Dracula sau contele Dooku din “Razboiul stelelor”. A jucat in peste 200 de filme, printre realizarile din ultimii doi ani, mai numarandu-se si filmul premiat cu 5 Oscaruri – “Hugo”, comedia horror “Dark Shadows” alaturi de Johnny Depp.

Sir Christopher Frank Carandini Lee, CBE (n. 27 mai 1922, d. 7 iunie 2015), Londra) a fost un actor, muzician si regizor britanic. El a devenit renumit prin rolul jucat in Dracula (film din 1958), el a mai jucat si in alte filme de groaza, ca de exemplu Francisco Scaramanga, din filmele James Bond, vrajitorul rau din Stapanul Inelelor, sau Darth Tyranus din filmul Razboiul stelelor.

Tatal lui a fost ofiter britanic, care a luat parte in primul razboi mondial si in razboiul bur. Mama sa Estelle Marie Carandini di Sarzano provine dintr-o familie nobiliara, care dupa unii ar fi existat deja in timpul lui Carol cel Mare.

Bunica a lui a fost cantareata de opera Marie Carandini. Christopher Lee a luat parte la cel de al doilea razboi mondial ca militar la Royal Air Force si la unitatea Special Operations Executive, la sfarsitul razboiului are gradul de capitan.

Din anul 1947 a inceput sa lucreze ca actor, si este muzician. Din 1961 este casatorit cu fostul fotomodel danez Birgit Kroencke, cu care a avut o fiica. Lee locuia in Londra si era angajat activ la UNICEF. Christopher Lee a fost unchiul actritei Harriet Walter si varul actorului Ian Fleming.

 

Sursa www.libertatea.ro