DOLIU IN HOCHEIUL MONDIAL: LEGENDARUL VIKTOR TIHONOV A MURIT!

Legendarul antrenor rus Viktor Tihonov, care a castigat cu echipa sovietica de hochei pe gheata opt titluri mondiale si trei olimpice, a incetat din viata, la varsta de 84 de ani, a anuntat, luni, federatia din Rusia, informeaza AFP.

“In aceasta noapte, hocheiul rus si toti sportivii din tara au pierdut un om de neinlocuit: legendarul antrenor si celebrul jucator de hochei Viktor Vassilievici Tihonov a murit” dupa o lunga suferinta, a precizat forul rus intr-un comunicat.

CITESTE SI: Un mare ANTRENOR a MURIT! Lumea fotbalului este, din nou, in DOLIU 

Tihonov era simbolul perioadei de glorie a hocheiului sovietic: sub conducerea sa, echipa Uniunii Sovietice a castigat titlul mondial de opt ori in perioada 1978-1990 si aurul olimpic in 1984, 1988 si 1992.

Dupa caderea URSS-ului, Viktor Tihonov a ramas in functie pana in 1994. El a demisionat dupa ce la Lillehammer, pentru prima data in istorie, echipa rusa nu a obtinut nicio medalie la Jocurile Olimpice.

CITESTE SI: TITO VILANOVA, fostul antrenor al celor de la FC BARCELONA, A MURIT ! 

Federatia Rusa de Hochei pe gheata a anuntat ca la meciurile de luni din Liga continentala se va tine un minut de reculegere.

Sursa foto: sport.ru