DOLIU in muzica romaneasca! A MURIT unul dintre cei mai iubiti artisti. FOTO si VIDEO

ROMEO VANICA, membru fondator al formatiei “MONDIAL” si fost redactor al postului Radio Romania Actualitati, s-a stins din viata, miercuri, informeaza site-ul Radioului Public. Pe 27 oct  2014 ar fi implinit 69 de ani.

Angajat la sectia Stiri a Radioului Public intre anii 1994 si 2009, ROMEO VANICA s-a consacrat insa ca un valoros compozitor si instrumentist, membru fondator al celebrei formatii “MONDIAL”, scrie romania-actualitati.ro.

Citeste si: DOLIU IN FILMUL ROMANESC. A MURIT UNUL DINTRE CEI MAI VALOROSI ARTISTI

Destinul lui ROMEO VANICA a fost strans legat de muzica si de rolul pe care l-a jucat in cadrul formatiei “MONDIAL”, acolo unde, in 1966, a fost adus de Mihai Constantinescu, unul dintre vocalistii grupului. ROMEO VANICA a compus pe versurile poetilor George Toparceanu, Ion Minulescu si Octavian Goga.  Printre creatiile sale memorabile se numara “DE VA VENI LA TINE VANTUL”, “PRIMAVARA” sau “ROMANTA FARA ECOU”.

Inmormantarea va avea loc sambata la ora 14:00 la Cimitirul Marcuta din Bucuresti.

MONDIAL a fost o formatie romaneasca de muzica rock, infiintata in 1966 la Bucuresti. Se numara printre primele grupuri din tara care au facut trecerea la directii mai elaborate ale rock-ului.

Citeste si: DRAMA LA STEAUA: A MURIT MITICA NEAGU, CEL MAI VECHI ANGAJAT AL ECHIPEI DIN GHENCEA

Trupa a atins succesul la putin timp dupa infiintare, lansand discuri in strainatate in primii patru ani, timp in care se bucurau de un succes rasunator si in tara. In memoria publicului au ramas cel mai bine intiparite piesele din prima perioada: “ROMANTA FARA ECOU” (cunoscuta si prin primul ei vers, “IUBIRE, BIBELOU DE PORTELAN”), “PRIMAVARA” si “ATIT DE FRAGEDA”.

Grupul s-a desfiintat in 1979, cand Filip Merca (unicul membru fidel formatiei de-a lungul intregii sale istorii) renunta la orice activitate muzicala si pleaca in Statele Unite. Alti membri ai formatiei au ramas activi in domeniu, fie in cadrul altor formatii (Mihai Cernea la Sfinx, iar Iuliu Merca va infiinta Semnal M in 1977), fie in calitate de compozitori (ROMEO VANICA).

Sursa foto: jurnalul.ro, newsbv.ro, youtube.com