DOLIU la Casa Alba: o matusa a lui Barack Obama a murit

O MATUSA de origine kenyana a presedintelui american BARACK OBAMA care a cerut azil in Statele Unite si care risca sa fie expulzata, a decedat la varsta de 61 de ani, a anuntat marti avocata acesteia.

Zeituni Onyango a murit luni seara in somn, la Boston (Massachusetts, nord-est), dupa ce s-a imbolnavit in ianuarie, a precizat Margaret Wong, o avocata specialista in probleme de imigratie.

“Comunitatea kenyana din Statele Unite plange moartea lui Zeituni Onyango, numita de catre prietenii ei «Auntie» (matusica) si o matusa vitrega a presedintelui Barack Obama”, a anuntat Wong .

Onyango a primit dreptul de azil in mai 2010, dupa ce a luptat in tribunale impotriva unui ordin de expulzare datand din 2004. Ea a declarat, la vremea respectiva, ca a fost victima “violentelor tribale” din tara sa natala, Kenya.

Ea a obtinut ulterior o carte verde, un permis de rezidenta permanenta in Statele Unite.

Presa i-a dezvaluit existenta in 2008, cu cateva zile inaintea victoriei istorice a lui Obama, primul barbat de culoare care a acces la Casa Alba.

Citeste si: BARACK OBAMA A CERUT FEDERATIEI RUSE SA-SI RETRAGA MILITARII DE LA GRANITA CU UCRAINA

Onyango s-a nascut in Kenya, tara in care si-a intemeiat o familie si in care a muncit pentru serviciul informatic al Kenya Breweries.

Ea este sora vitrega a tatalui lui Obama, un kenyan. Acesta din urma s-a casatorit cu o americana, care l-a nascut pe BARACK OBAMA la Hawaii pe 4 august 1961.

Onyango a emigrat in Statele Unite in 2000 si a cerut azil politic doi ani mai tarziu, dar nu l-a obtinut. Justitia a dispus sa fie expulzata in 2004.

Casa Alba a anuntat ca nu a stiut nimic despre statutul de imigrant al acestei matuse vitrege a lui Obama inainte de 2008 si a negat ca a exercitat presiuni asupra tribunalelor, in favoarea acesteia.

Wong a precizat ca BARACK OBAMA nu a trimis vreo scrisoare de sustinere in favoarea acordarii azilului lui Onyango, care si-a intrerupt legaturile cu presedintele inainte ca problemele acesteia sa fie cunoscute public.

In 2012, ea si-a publicat memoriile su titlul “Tears of Abuse”.

Ea scria, despre familia sa, “clanul Obama este ca un baobab: radacinile ii dau forta. Pretuim convingerea in obtinerea de rezultate”.

Sursa foto: realitatea.net