DOLIU la CRAIOVA: A MURIT FANE CIOACA, unul dintre primii preparatori fizici din Romania

CRAIOVA se afla in DOLIU  dupa ce, in cursul zilei de luni, cunoscutul ANTRENOR si PREPARATOR FIZIC STEFAN “FANE” CIOACA a DECEDAT. FANE CIOACA  avea 72 de ani si in urma cu patru luni a ramas PARALIZAT dupa un ACCIDENT VASCULAR, informeaza sportnews.ro.

FANE CIOACA era profesor de sport, specializat in atletism si a fost cooptat in echipa Universitatii la finalul anilor ’80. Acesta a mai lucrat ulterior, impreuna cu antrenorul Ion Moldovan, la FC Arges si la Dinamo. Ulterior au plecat amandoi la o echipa din Liban, iar in turul campionatului ’98-’99 au pregatit divizionara B, Poli Iasi. In toamna anului 1999 s-a aflat pe banca tehnica a Stelei, unde a facut echipa cu Emeric Ienei, informeaza sportnews.ro. 

Citeste si: Doliu in fotbalul romanesc! Un fost component al “Craiovei Maxima” a decedat 

“FANE CIOACA a fost unul dintre primii PREPARATORI FIZICI din fotbalul romanesc. Pe atunci, antrenorul principal era si PREPARATOR FIZIC, era de toate, dar m-am gandit sa-mi iau un ajutor si atunci l-am adus pe el la UNIVERSITATEA CRAIOVA. A avut un rol foarte important in echipa Craiovei care a cucerit, in 1991, eventul.

Citeste si: DOLIU in fotbalul romanesc: A murit creatorul Craiovei Maxima!

Din pacate, in ultima perioada nu era deloc bine. A avut un ACCIDENT VASCULAR, iar in ultimele patru luni a zacut la pat, avand PARALIZATA toata partea stanga a corpului”, a declarat SORIN CARTU, pentru sportnews.ro.

Sursa foto: realitatea.net