DOLIU NATIONAL in ETIOPIA pentru cei 30 de crestini DECAPITATI de STAT ISLAMIC in LIBIA

Etiopia a anuntat luni ca cei 30 de crestini aratati cum sunt impuscati si decapitati in Libia intr-o inregistrare video care ar fi fost realizata de Stat Islamic (SI) sunt cetateni etiopieni, relateaza agentia Reuters, citata de Agerpres. 

Guvernul etiopian este profund indurerat de actul barbar comis impotriva cetatenilor nostri nevinovati’‘, se afirma intr-un comunicat al Biroului guvernamental pe probleme de comunicare, precizandu-se ca oficiali etiopieni actioneaza pentru identificarea victimelor.

Potrivit AFP, Etiopia a declarat trei zile de doliu national, incepand de marti.

Reuters a relatat anterior ca, intr-o inregistrare video, ce ar fi fost realizata de Stat Islamic si care a fost postata pe site-uri ale retelelor de socializare duminica, sunt aratati militanti care impusca si decapiteaza circa 30 de crestini etiopieni in Libia.

CITESTE SI: Gruparea STAT ISLAMIC a PUBLICAT o INREGISTRARE VIDEO cu UCIDEREA unor CRESTINI etiopieni in LIBIA

Inregistrarea, in care militantii ii numesc pe crestini drept ”cruciati” care vor sa ucida musulmani, arata circa 15 barbati care sunt decapitati pe o plaja, iar un alt grup, de tot atatia barbati, intr-o zona izolata, sunt impuscati in cap.

Stat Islamic controleaza teritorii largi in Irak si Siria si doreste sa retraseze harta Orientului Mijlociu. Reuters precizeaza ca nu este clar cati combatanti jihadisti se afla in Libia, tara producatoare de petrol.

CITESTE SI: ATENTATE SINUCIGASE ale STATULUI ISLAMIC la cea mai mare RAFINARIE DE PETROL din IRAK

Fortele de securitate din Egipt estimeaza ca mii de militanti care impartasesc ideologia Stat Islamic s-au mutat din Peninsula Sinai in Libia dupa ce armata egipteana l-a inlaturat de la putere in 2013 pe presedintele Mohamed Morsi, provenit din randurile Fratiei Musulmane.

Sursa foto www.agrepres.ro