Dolph Lundgren a dezvăluit că suferă de cancer! Video

Dolph Lundgren a dezvăluit, într-un interviu acordat jurnalistului Graham Bensinger, că se luptă cu cancerul de aproximativ opt ani. Actorul în vârstă de 65 de ani a mărturisit că, în 2015, a fost diagnosticat cu cancer la rinichi.

“Este pentru prima dată când vorbesc despre asta. Dacă pot salva viața unei persoane care este în situația mea, atunci merită”, a declarat Dolph Lundgren. În 2015, medicii din Los Angeles au găsit o tumoră într-unul din rinichi. A fost tratat, a făcut controale periodice și timp de cinci ani a fost bine. Până în 2020, când, într-o vizită în Suedia natală, a descoperit alte tumori.

“În 2020 eram înapoi în Suedia și aveam un reflux acid, așa că am făcut un RMN și mi-au descoperit alte câteva tumori în acea zonă”, a spus Dolph. A fost operat și i-au fost îndepărtate șase tumori. “Aveam un film în care urma să joc și pe care îl regizam. Doctorul m-a sunat când eram în Alabama, gata să încep filmările: ‘Ți-au mai găsit o tumoră în ficat’. În acel moment am realizat că e ceva serios. Mi-au făcut ecografie pentru a mă pregăti de operație, dar chirurgul m-a sunat și mi-a spus: ‘A crescut. E prea mare. Nu o putem scoate. E cât o lămâie mică'”, a continuat actorul mărturisirea. A început să facă un tratament care a generat efecte secundare precum diaree sau slăbire bruscă în greutate, cu care s-a luptat mult. A avut parte de susținerea mai tinerei sale logodnice, Emma Krokdal.

După șase luni în care medicul nu a mai luat legătura cu el și i-a spus că ar trebui să ia o pauză de la muncă și să petreacă mai mult timp cu cei dragi, Lundgren l-a întrebat cât crede că mai are de trăit. “Mi-a spus doi sau trei ani, dar mi-am dat seama din vocea lui că, probabil, credea mai puțin de atât. Am crezut că asta mi-a fost. Mă uitam în urmă și mă gândeam că am avut o viață grozavă, că am trăit cât în cinci vieți. Nu m-am amărât din cauza asta, m-am întristat doar pentru copiii mei, pentru logodnică și pentru ceilalți oameni din preajma mea, pentru că sunt un bărbat relativ tânăr și activ”.

A cerut o a doua opinie, iar doctorul a putut să-i trateze cancerul din rinichi prin țintirea unei mutații care era comună în cancerul la plămâni. “Dacă mergeam cu celălalt tratament, mai aveam de trăit trei-patru luni. Nu mi-a venit să cred că o asemenea diferență putea fi făcută în trei luni, tumorile se micșorau cu 20-30%. În 2022 am așteptat să văd cum lucrează aceste medicamente și, în cele din urmă, s-au micșorat cu 90%. Acum sunt în proces de scoatere a țesutului cicatrizat al acestor tumori. Sper că atunci nu va mai exista nicio activitate canceroasă și că medicația va rezolva totul”, a mai spus Lundgren.

Sursa traducere și adaptare: filmnow.ro