Donald și Melania Trump, testați pozitiv cu noul coronavirus

Alertă la Casa Albă. În urmă cu numai câteva ore, pe contul de Twitter, preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că a fost infectat cu noul coronavirus atât el cât și soția sa, Melania, la scurt timp după ce aceștia au intrat în carantină.

Update: Medicul președintelui american Donald Trump a dezvăluit că el este „bine”, dar a evitat să precizeze dacă are simptome specifice noului coronavirus. Foarte multă lume se întreabă acum cine va prelua atribuțiile președintelui de la Casa Albă, dacă starea de sănătate a lui Trump se înrăutățește.

Dacă Donald Trump se îmbolnăvește grav, el poate transfera temporar puterea vicepreședintelui Mike Pence în temeiul celui de-al 25-lea amendament al Constituției SUA și își poate revendica autoritatea atunci când se consideră apt să își îndeplinească atribuțiile.

Dacă atât Trump, cât și Mike Pence sunt incapacitați, liderul democrat al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, ar fi următorul în linia succesiunii.

Știre inițială

“Eu și Melania am fost testați pozitiv pentru COVID-19. Vom începe imediat procesul de carantina și recuperare. Vom trece prin asta ÎMPREUNĂ!” a scris Donald Trump pe pagina personală  Twitter.

Donald Trump anunțase, inițial, că una dintre cele mai apropiate consiliere, Hope Hicks a fost testată pozitiv pentru coronavirus. „Ea a fost testată pozitiv”, a declarat Donald Trump, confirmând informaţii de presă referitoare la Hope Hicks, consiliera sa apropiată. „Tocmai mi-am făcut un test, vom vedea”, a adăugat el, precizând că şi soţia sa, Melania, a fost testată.

Hope Hicks se afla la bordul Air Force One împreună cu preşedintele american când acesta a zburat marţi la Cleveland, în statul Ohio, pentru a participa la dezbaterea electorală cu Joe Biden.

Sursa foto: washington post