Donald Trump a ordonat, noaptea trecută, “lovituri de precizie” în Siria! Reacția dură a Rusiei

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, vineri seară, că a ordonat o operaţiune militară împotriva Siriei, împreună cu Franţa şi Marea Britanie, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad, pe care îl acuză de un atac chimic in Douma, care a ucis cel puţin 60 de persoane, scrie AFP.

Update 2: Statele Unite şi aliaţii lor au lansat peste 100 de rachete asupra Siriei, iar “un număr semnificativ” dintre ele au fost interceptate de forţele siriene, a transmis sâmbătă Ministerul Apărării rus, citat de AFP și preluat de agerpres.

“Peste 100 de rachete de croazieră şi rachete aer-sol au fost lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa de pe mare şi din aer asupra unor obiective siriene militare şi civile”, a precizat ministerul într-un comunicat citat de agenţia oficială de presă RIA Novosti. “Un număr semnificativ” dintre aceste rachete au fost doborâte de apărarea aeriană siriană, a adăugat Ministerul Apărării rus.

Update 1: Ambasadorul Moscovei la Washington a declarat că loviturile SUA în Siria sunt o insultă la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin, scrie AFP. Acesta a reafirmat că vor exista consecinţe faţă de bombardamentele efectuate de SUA, Franţa şi Marea Britanie. “Am avertizat că astfel de acţiuni declanşează consecinţe”, a scris diplomatul rus, într-un comunicat.

Știre inițială

Chiar în momentul în care preşedintele american făcea declaraţii la Casa Albă, în Damasc se auzeau explozii, marcând un nou capitol în această ţară devastată de un război sângeros care durează de şapte ani. Potrivit unui corespondent AFP în capitala siriană, mai multe explozii au fost auzite, urmate de zgomot de avioane, în timp ce coloane de fum se ridicau în nord-estul oraşului.

Siria a fost lovită când avea o şansă la un viitor paşnic, a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, citată de AFP. Un oficial sirian pro-Assad afirmă că aproximativ 30 de rachete au fost trase în atacul SUA, Marii Britanii şi Franţei, susţinând că o treime au fost interceptate.

Sursa foto: washington post