DONALD TRUMP: ESTE TIMPUL SA LUCRAM CONSTRUCTIV CU RUSIA

Presedintele american Donald Trump a postat duminica pe Twitter, la intoarcerea in SUA de la G20, o serie de mesaje despre “succesul” sau la summit si impresii dupa intalnirea cu Putin, aratand ca el crede ca neintelegerile cu Rusia trebuie lasate in urma si ca e timpul discutiilor constructive, informeaza News.ro.

“L-am presat puternic pe presedintele Putin, de doua ori, in legatura cu interferenta rusa in alegerile noastre. A negat vehement. Eu mi-am exprimat deja opinia”, a afirmat liderul de la Casa Alba.

El a trecut apoi in revista rezultatele intalnirii de peste doua ore cu omologul sau de la Kremlin. “Am negociat un acord in zone din Siria care va salva vieti (…). Putin si cu mine am discutat despre formarea unei unitati impenetrabile de securitate informatica, pentru ca atacurile informatice vizand alegerile si multe alte lucruri negative vor fi pazite si in siguranta. Au fost puse intrebari privind de ce CIA & FBI au trebuit sa ceara Comitetului National Democrat de 13 ori SERVER-ul si au fost refuzati, inca nu il au”, a adaugat Trump.

Presedintele american l-a atacat si pe predecesorul sau la Casa Alba. “De ce nu a facut Obama NIMIC cand a avut informatii inainte de alegeri?”, a precizat el. “Summitul G20 a fost un mare succes pentru SUA. – Am explicat ca SUA trebuie sa repare numeroasele acorduri comerciale proaste pe care le-au facut. Se va rezolva!”, a mai scris Trump pe reteaua de socializare.

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat sambata, dupa prima sa intalnire cu omologul sau american Donald Trump, ca au fost puse bazele unei imbunatatiri a relatiilor dintre Moscova si Washington, apreciind ca presedintele american “este foarte diferit de ceea ce se vede la televizor”.

Sursa foto: washington post