Donald Trump plateste 25 de milioane de dolari pentru a scapa de procesul legat de “universitatea” sa

Donald Trump va plati 25 de milioane de dolari pentru a scapa de un proces pentru frauda legat de fosta sa “Universitate Trump”, marcand o schimbare completa de atitudine a presedintelui ales care a promis sa refuze orice compromis in acest dosar, transmite AFP, citata de Agerpres.

“Acordul privind un compromis de 25 de milioane de dolari parafeaza o schimbare spectaculoasa a lui Donald Trump si o victorie pentru cele peste 6.000 de victime ale universitatii sale frauduloase”, a salutat vineri procurorul New Yorkului, Eric Schneiderman, care a angajat in 2010 puneri sub acuzare in paralel cu actiunile colective depuse in California. Pe langa despagubirile platite fostilor sai “studenti”, Donald Trump va trebui sa achite o amenda de un milion de dolari pentru incalcarea legislatiei din domeniul educatiei.

Viitorul presedinte american pune astfel capat unei afaceri care risca sa ii otraveasca tranzitia spre Casa Alba. Un proces fusese fixat la 28 noiembrie in California pentru aceasta afacere datand din perioada in care era doar un om de afaceri in imobiliare si un star al emisiunilor de telerealitate.

“Chiar daca nu avem nicio indoiala asupra faptului ca Universitatea Trump ar fi avut castig de cauza in proces, rezolvarea acestor litigii permite presedintelui ales sa se dedice in totalitate problemelor importante ale marii noastre natiuni”, a subliniat Trump Organization intr-un comunicat.

Universitatea Trump a fost infiintata in 2004, cu promisiunea de a dezvalui secretele pentru a face avere in domeniul imobiliar, in schimbul anumitor sume de bani. Sase ani mai tarziu, aceasta structura cu scop lucrativ care doar elibera diplome si-a inchis portile pe fondul unor polemici: mai multi studenti s-au considerat inselati, afirmand ca au putut participa numai la seminarii contra cost si de proasta calitate si au sesizat justitia.

Sursa foto: washington post