DONALD TUSK: UE nu va trimite o FORTA de MENTINERE a PACII in UCRAINA

Liderii UE si-au exprimat luni, la Kiev, ingrijorarea fata de incalcarea armistitiului dintre fortele guvernamentale si cele ale separatistilor prorusi in estul Ucrainei, dar au anuntat ca Bruxellesul nu va trimite trupe de mentinere a pacii in zona de conflict, relateaza BBC News online.

“Putem vorbi doar despre o misiune civila, nu militara”, a declarat presedintele Consiliului European Donald Tusk intr-o conferinta de presa.

Anterior, presedintele ucrainean Petro Porosenko a indemnat Uniunea Europeana si ONU sa trimita trupe de mentinerea pacii in regiunea Donbas, devastata de un conflict armat care a izbucnit anul trecut intre separatistii prorusi si fortele nationale, dupa anexarea Peninsulei ucrainene de catre Rusia.

CITESTE SI: PETRO POROSENKO anunta ca UCRAINA va fi pregatita sa ADERE la UE peste 5 ani

Rebelii prorusi bombardau un sat din apropiere de orasul Mariupol. Tancuri si mortiere au bombardat satul sirokie, situat in apropierea orasului port considerat strategic Mariupol, aflat sub controlul trupelor nationale.

in schimb, Tusk a anuntat ca UE va trimite la Kiev o misiune civila “de evaluare”, care sa analizeze modalitati in vederea consolidarii asistentei in domeniul securitatii acordate Ucrainei.

CITESTE SI: UCRAINA acuza RUSIA ca a trimis un transport NUCLEAR in CRIMEEA. Moscova dezminte zvonul

 Sursa foto www.dcnews.ro