DONALD TUSK vrea ca Marea Britanie sa ramana membra UE si nu va permite discriminari intre cetateni

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a dat asigurari, luni, ca nu va tolera niciun compromis care ar conduce la discriminare intre cetatenii statele europene, , in cadrul negocierilor pe tema ramanerii Marii Britanii in UE, potrivit Mediafax.

„Este in interesul Poloniei si Marii Britanii ca Marea Britanie sa ramana membra a Uniunii Europene”, a declarat Donald Tusk in cursul unei intrevederi, la Bruxelles, cu presedintele Poloniei, Andrzej Duda.

„Trebuie sa ajungem la un compromis rezonabil care sa nu afecteze libertatile fundamentale. Nu va exista loc pentru discriminare” intre cetatenii statelor UE, a

„Nu trebuie sa ne prefacem: o eventuala iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana va genera o criza foarte grava pentru UE. Nu am niciun dubiu in legatura cu acest lucru”, a subliniat liderul de la Varsovia, pledand pentru eficientizarea functionarii Uniunii Europene.

„Nu sunt de acord cu incalcarea libertatilor fundamentale pe care le avem in cadrul Uniunii Europene, spre exemplu principiul nondiscriminarii. Ma opun in totalitate schimbarii acestui principiu”, a spus Duda.

Premierul David Cameron a declarat ca va organiza pana la sfarsitul anului 2017 un referendum privind apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana.

Sursa foto: caleaeuropeana