DONAREA voluntara de sange a scazut, in primul trimestru, cu 2%

DONAREA voluntara de SANGE a scazut in primul trimestru cu 2%, o scadere importanta intrucat nevoia de SANGE este mare, a declarat, miercuri, directorul Centrului de Transfuzie Bucuresti.

Astfel, principalii beneficiari ai DONARII DE SANGE sunt spitalele Floreasca, Fundeni si spitalele judetene Cluj, Timisoara si Iasi. Potrivit Doinei Gosa, in 2012 au fost colectate 40.600 unitati de SANGE, iar in 2013 numarul a crescut la 46.212, anul trecut fiind inregistrata cea mai mare DONARE DE SANGE.

Citeste si: BUCURESTENII SUNT ASTEPTATI SA DONEZE SANGE IN PARCUL HERASTRAU

In schimb, in primul trimestru din 2014 se inregistreaza o scadere cu 2%, ceea ce inseamna o reducere importanta, a precizat Doina Gosa.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti pune aceasta scadere a interesului pentru DONARE pe seama lipsei unui proiect de promovare a DONARII, dar si a unor parteneriate care sa asigure constant DONATORI fideli, carora sa nu le fie acordate tichete, ci pur si simplu sa DONEZE pentru ca vor sa faca acest gest.

Doina Gosa a precizat ca cel mai deficitar SANGE este cel cu Rh negativ, iar la Rh pozitiv este grupa A2 cea mai solicitata de catre spitale.

Citeste si: CAMPANIE DE DONARE DE SANGE LA UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI

Campania de DONARE DE SANGE lansata miercuri face parte din programul “O sansa pentru viata” care se desfasoara de catre Fundatia Vodafone Romania, impreuna cu Asociatia React.

Sursa foto: imparte.ro