DOREL GRADINARU a fost dat afara de ministrul GABI OPREA. Cine este inlocuitorul sau. UPDATE

DOREL GRADINARU, seful aviatiei din Ministerul de Afaceri Interne (MAI), a fost DEMIS, marti, de ministrul de Interne, GABRIEL OPREA, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 12.40: ION CRISTINEL RELIU, general de flotila aeriana din MApN, este inlocuitorul lui DOREL GRADINARU in fruntea aviatiei din Ministerul de Interne, informeaza postul B1 Tv!

Generalul de flotila aeriana ION CRISTINEL RELIU s-a nascut la data de 20 octombrie 1965 in localitatea Vedea, jud. Arges. A absolvit Liceul Militar „Tudor Vladimirescu”, din Craiova in anul 1984 si apoi Scoala Militara de Ofiteri de Aviatie „Aurel Vlaicu” in anul 1988. Din 1988 a indeplinit functii de pilot in escadrile de elicoptere subordonate Statului Major al Fortelor Aeriene.

Incepand din anul 1990, a urmat pas cu pas toate etapele carierei de pilot militar in cadrul Bazei 90 Transport Aerian, Otopeni. Dupa absolvirea Academiei de Inalte Studii Militare – Facultatea Interarme, cu specializarea Conducere Interarme Aviatie si Aparare Antiaeriana, a revenit in Baza 90 Transport Aerian, continuandu-si activitate pe functii de comandant de escadrila, sef al operatiilor si instructiei, comandant grup elicoptere, loctiitor al comandantului Flotilei 90 Transport Aerian.

• In cariera sa, a efectuat peste 2600 ore de zbor ca pilot clasa I, instructor de zbor in toate conditiile meteo si pilot de receptie pentru elicoptere IAR-330L si M. 

• Generalul de flotila aeriana ION CRISTINEL RELIU este casatorit si are un fiu.

Stire initiala

Acesta decizie vine ca urmare a tragediei de la Constanta, cand un elicopter al SMURD s-a prabusit in lacul SIUTGHIOL, patru persoane pierzandu-si viata. DOREL GRADINARU este al treilea oficial care isi pierde postul in urma acestei tragedii in care au murit, cu zile, patru oameni. RADU VOLCINSCHI, prefectul de Constanta, a fost destituit de premierul Victor Ponta si colonelul VIOREL JIANU, seful ISU Constanta, a fost demis de acelasi Gabi Oprea.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: Procedurile de interventie in situatiile de URGENTA vor fi regandite 

GRADINARU nu va parasi definitiv din structurile ministerului, fostului sef al aviatiei din MAI fiindu-i atribuita o alta functie de adjunct la Directia de Management Oprational, potrivit unor surse citate de B1 Tv.

Corpul de control al MAI efectueaza in continuare verificari la structurile de interventie in situatii de urgenta iar un raport nu a fost inca finalizat.

CITESTE SI: ACCIDENT ELICOPTER SMURD: Seful ISU “Dobrogea”, SCHIMBAT din functie 

Sursa foto: cronicavj.ro