DORIN CHIRTOACA: EXPULZAREA lui GEORGE SIMION din Republica Moldova, un gest PROSTESC

EXPULZAREA lui GEORGE SIMION din Republica Moldova este un „gest prostesc” si ar putea face ca relatiile romano-moldovene sa intre din nou intr-o perioada glaciala, a declarat, vineri, la postul de radio RFI primarul Chisinaului, liberalul DORIN CHIRTOACA.

DORIN CHIRTOACA, prim-vicepresedintele Partidului Liberal din Republica Moldova si primar al capitalei din tara vecina,  a declarat ca, la inceput, a crezut ca decizia de EXPULZARE a lui GEORGE SIMION este o gluma.

CITESTE SI: ROMAN EXPULZAT din R.MOLDOVA: Premierul CHIRIL GABURICI cere VERIFICARI. UPDATE 

“Prima data am crezut ca e o gluma sau poate vreo confuzie. Prima data nu mi-a venit sa cred. Nu credeam ca este posibil in secolul 21, dupa toate care s-au intamplat in Moldova, dupa 7 aprilie 2009, dupa libera circulatie in spatiul european, dupa Acordul de Asociere, dupa burse, cetatenii, inclusiv finantarea proiectelor de infrastructura care are loc intre Bucuresti si Chisinau, sa ajungem in perioada guvernarii democratice a partidelor numite proeuropene, bine, acum mai sunt si niste comunisti acolo, impreuna cu ei sa se ajunga la o asemenea chestiune, cum este expulzarea vreunuia dintre cetateni, fie un cetatean al Republicii Moldova sa fie EXPULZAT din Romania si invers, respectiv un cetatean roman sa fie expulzat din Moldova (…). Dar o vorba veche romaneasca spune “De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere”. Nu exista o minima evaluare a unui asemenea gest prostesc”, a comentat DORIN CHITOACA.

CITESTE SI: LIDERUL PLATFORMEI UNIONISTE Actiunea 2012 a fost EXPULZAT din REPUBLICA MOLDOVA 

Sursa foto: timpul.md