Dorin COCOS a mai facut un DENUNT, intr-un alt dosar

Omul de afaceri Dorin Cocos a facut un nou denunt la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) intr-un alt dosar, respectiv in dosarul ANRP, in care se afla inca in arest preventiv. Potrivit Romania TV., Dorin Cocos si-a recunoscut la DNA rolul de coordonator si impartitor al spagilor care miscau lucrurile la ANRP.

In speranta ca va schimba celula din Arestul Central cu arestul confortabil de la domiciliu, Dorin Cocos se pare ca este dispus sa dezvaluie tot ce stie. Dupa denuntul privind banii negri din dosarul Microsoft, despre care spune ca au intrat in conturile PDL si in campaniile electorale din 2009 si despre care Elena Udrea avea cunostinta, Dorin Cocos ii toarna acum si pe toti cei cu care a impartit bani in dosarul ANRP.

Centrul de comanda era chiar biroul din hotelul pe care il au si astazi Elena Udrea si Dorin Cocos. Gheorghe Stelian mergea des acolo ca sa duca banii. Fostul sot al Elenei Udrea marturiseste o spaga cu 2 milioane de euro mai mica decat cea despre care vorbeste Stelian Gheorghe in denuntul sau. Dar povesteste cu lux de amanunte cum se imparteau banii.

Te-ar putea interesa si: Dorin Cocos l-a turnat pe Vasile Blaga! 3 milioane de euro in campania electorala din 2009 pentru PDL

In total, vorbim de parcursul a aproape 13 milioane de euro care puneau in miscare lucrurile la ARNP. Crinuta Dumitrean, spre exemplu, a primit 1,8 milioane de euro pentru doua dosare diferite, banii ajungand la ea intr-o mapa, transportata de sofer.

Sergiu Diacomatu si Dragos Bogdan, adjunct al sefului Fiscului la acea vreme, veneau sa-si ia banii singuri din biroul lui Dorin Cocos. La Diacomatu au ajuns in total, pe aceste afaceri, 7,5 milioane de euro. Dragos Bogdan lua 800.000 de euro. Cocos nu a omis sa spuna si ce bani ramaneau la el din aceste spagi: 2,7 milioane de euro.

Citeste si: DORIN COCOS, AREST la DOMICILIU in dosarul MICROSOFT. GHEORGHE STEFAN ramane in AREST PREVENTIV

Denuntul care l-a pastrat in afara gratiilor pe rechinul imobiliar Stelu este confruntat, zilele acestea, cu mult asteptata marturisire in ancheta a lui Dorin Cocos. Satul sa joace rolul tapului ispasitor, fostul sot al Elenei Udrea a formulat, la randul sau, un denunt extrem de interesant. Numai ca valoarea raportata a spagii este cu 2 milioane de euro mai mica decat cea pusa pe hartie de Stelian Gheorghe.

Totusi, dupa denuntul din dosarul ANRP, Dorin Cocos are mari sanse ca, la inceputul lunii martie, cand ii expira mandatul de arestare preventiva pentru implicare in retrocedari ilegale, procurorii sa ceara si in acest dosar, ca si in Microsoft, preschimbarea masurii preventive in arest la domiciliu.

Potrivit denuntului lui Dorin Cocos, in dosarul de retrocedare Stelian Gheorghe – Gheorghe Gabriel, Adrian Adrici Valentin Visoiu, valoarea totala a spagilor a ajuns la 8 milioane de euro. Bani platiti de “Stelu” catre Sergiu Diacomatu (5.000.000 euro), Crinuta Dumitrean (1.000.000 euro), Dragos Bogdan (800.000 euro) si Dorin Cocos (1.200.000 euro).

Te-ar putea interesa si: Basescu despre Udrea: Femeia asta e extrem de puternica. Are o loialitate formidabila

Aceasta nu a fost, insa, prima colaborare financiara pe axa Stelu-Cocos-ANRP. Pentru ca acelasi imobiliar de succes mai facuse o “afacere” in conditii asemanatoare, cu aceeasi parteneri. In calitate de reprezentant al titularilor de drepturi litigioase Ion Anton si Nae Nicolae, ultimul dintre ei decedat in conditii tragice in urma unui accident oribil , Stelian Gheorghe a mai platit o spaga de 4.800.000 de euro pentru aprobarea altui dosar de retrocedare, cel in care au fost implicati si Ion Anton si Nae Nicolae. Singurul sarit de la imparteala, conform denuntului lui Dorin Cocos, a fost adjunctul lui Sorin Blejnar, Dragos Bogdan. Spaga de 4,8 milioane de euro platita de Stelian Gheorghe in acest dosar a fost impartita astfel: 2,5 milioane la Sergiu Diacomatu, 800.000 de euro la Crinuta Dumitrean si 1,5 milioane de euro la Dorin Cocos.