DORIN COCOS, adus la DNA pentru AUDIERI in dosarul ALINEI BICA

william branza, ovidiu budusan, Dorin Cocos, avocati, DNA, denunt

Omul de afaceri DORIN COCOS a fost dus, marti, din arest la DNA pentru a fi audiat in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, in care este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, alaturi de fosta sefa a DIICOT ALINA BICA.

DORIN COCOS a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 12.30, fiind adus cu o duba a Politiei.

Citeste si: INCENDIAR COCOS s-a autodenuntat la DNA: I-am dat BANI lui GHITA! Ma tem pentru viata mea

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, DORIN COCOS a fost adus la DNA pentru a fi audiat in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP.

In acelasi dosar, la DNA a fost audiat marti si Dorin Bica, sotul fostului sef al DIICOT ALINA BICA. Numele lui Dorin Bica este mentionat si in denuntul facut de omul de afaceri OVIDIU TENDER impotriva ALINEI BICA, in care a aratat ca i-ar fi dat mita, sub forma de actiuni, printr-un intermediar.

Potrivit surselor citate, la DNA urmeaza sa fie adus din arest si fiul lui DORIN COCOS, ALIN.

Citeste si: Declaratiile ELENEI UDREA sub CONTROL JUDICIAR, indicatii catre DORIN COCOS

In al doilea dosar al ALINEI BICA, omul de afaceri DORIN COCOS este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, fiul sau ALIN COCOS este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta, pentru ca ar fi intervenit la comisia din ANRP din care facea parte si ALINA BICA pentru ca omul de afaceri GHEORGHE STELIAN sa primeasca, in 2011, despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

DORIN COCOS este arestat preventiv si in dosarul “Microsoft”, alaturi de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, GHEORGHE STEFAN. In arest preventiv au fost, pâna in 25 ianuarie, si fostul ministru al Comunicatiilor GABRIEL SANDU si omul de afaceri DUMITRU NICOLAE, acestia fiind in prezent in arest la domiciliu.

Sursa foto: ziuanews.ro