ALINA BICA si DORIN COCOS, in AREST LA DOMICILIU

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca marti cererile formulate de DORIN COCOS, ALIN COCOS, ALINA BICA si ADRIEAN VIDEANU pentru inlocuirea masurilor preventive luate impotriva lor in dosarul “Bica 2”, in care sunt judecati pentru coruptie.

UPDATE 16.28: Magistratii de la ICCJ au decis ca ALINA BICA si DORIN COCOS sa fie plasati in AREST LA DOMICILIU. Instanta a admis cererile celor doi de inlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, insa decizia nu este definitiva.

Daca decizia de plasare a celor doi in arest la domiciliu va ramane definitiva, atunci ALINA BICA si DORIN COCOS vor putea parasi arestul, chiar daca sunt cercetati si in alte dosare. Asta pentru ca, Dorin Cocos a scapat de arestul preventiv in dosarul Microsoft, iar fosta sefa a DIICOT este judecata in arest la domiciliu si in dosarul in care este acuzata ca a acordat, alaturi de alte persoane din ANRP, despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

UPDATE 15.15: Instanta a ramas in pronuntare.

ALINA BICA si DORIN COCOS sunt cercetati in stare de arest preventiv, ALIN COCOS este in arest la domiciliu, iar ADRIEAN VIDEANU, sub control judiciar.

La plecare de la ICCJ, ALIN COCOS le-a spus jurnalistilor ca isi doreşte sa-l vada in libertate pe tatal sau, DORIN COCOS.

“Imi doresc ca tata sa fie eliberat!”, le-a spus ALIN COCOS jurnalistilor.

Citeste si: DORIN si ALIN COCOS au facut DENUNTURI in dosarul ANRP

DORIN COCOS si fiul sau, ALIN COCOS, au recunoscut acuzatiile aduse de procurorii anticoruptie, conform unor surse din randul avocatilor. Insa, potrivit unui memoriu al anchetatorilor, cei doi au oferit in declaratiile date detalii vagi despre faptele savarsite, astfel ca DNA nu a cerut masuri preventive mai usoare pentru cei doi.

Dosarul “Bica 2“ a fost trimis de procurori unui judecator de camera preliminara, care urmeaza sa verifice legalitatea sesizarii instantei prin rechizitoriu. ALINA BICA va fi judecata pentru luare de mita, abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si favorizarea faptuitorului. ADRIEAN VIDEANU va raspunde in fata magistratilor pentru complicitate la abuz in serviciu, dupa ce ALINA BICA, in februarie 2014, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui numar de 80 de actiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz-Interagro in care era cercetat Videanu.

Citeste si: ALINA BICA, HUIDUITA in penitenciar

De asemenea, tot in acest dosar vor fi judecati si DORIN COCOS, pentru trafic de influenta si dare de mita, fiul acestuia, ALIN COCOS, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita, dar si Florentin Ionut Mihailescu, fost consilier al ALINEI BICA, pentru complicitate la infractiunea de luare de mita. Astfel, arata procurorii, Bica i-ar fi facilitat lui Videanu reintroducerea in circuitul economic a celor 80 de actiuni, creand posibilitatea instrainarii lor catre persoane interpuse si sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a si intamplat. In acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat pentru ca l-ar fi favorizat pe omul de afaceri IOAN NICULAE, iar prin interventiile sale in sprijinul firmei Interagro ar fi fost pus in pericol sistemul energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Sursa foto: romaniatv.net