DORIN COCOS “CIRIPESTE” TOT: CUM FURAU MILIONARII DE LA ANRP

Afaceristul DORIN COCOS, fostul sot al Elenei Udrea, face dezvaluiri-cheie despre tunurile date de milionari la ANRP. Astfel, DORIN COCOS a divulgat cum a ajuns milionarul HORIA SIMU sa-si cumpere o vila la Saint Tropez, din banii pe care i-a castigat dupa o retrocedare frauduloasa de circa 7,8 milioane de euro.

Cel care i-ar fi dat mita este milionarul HORIA SIMU, care a apelat la relatiile acesteia cu DORIN COCOS si GABRIEL SURDU, informeaza postul Romania Tv. Milionarul HORIA SIMU si consultantul ADRIAN THIESS, care se aflau in spatele off-shore-ul Rosintaly Management Limited (Cipru), au cumparat cu 700.000 de euro drepturile litigioase asupra unui teren de 25 hectare situat in Constanta (zona Bratianu – Anadalchioi).

In actele oficiale firma este reprezentata de avocatul Andrei Buliga. Intr-un denunt facut la DNA, pe 18 iulie 2015, HORIA SIMU si ADRIAN THIESS au confimat ca ei controlau Rosintaly si au oferit mai multe detalii anchetatorilor. Pe 26 mai 2011, ANRP a decis despagubirea in acest caz pentru suma de 8.750.000 de euro (35 euro/mp).

CITESTE SI: DOSAR ANRP: ALIN COCOS L-A TURNAT PE DORIN COCOS: TATA M-A PUS SA FAC TOT!

Procurorii DNA sustin ca imediat dupa ce Rosintaly ar fi dobandit drepturile litigioase, Simu ar fi incercat prin intermediul unor persoane cu functii de conducere din cadrul Ministerului Mediului, Administratiei Prezidentiale si Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) sa urgenteze obtinerea despagubirilor la nivelul autoritatilor implicate: Primaria si Prefectura Constanta, ANRP si CCSD. El era dispus sa ofere 25% din suma pe care urma sa o primeasca pentru a grabi procesul de despagubire.

Primul pas ar fi fost contactarea lui Daniel Andrei Moldoveanu, consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, cel care i-ar fi facilitat legatura cu prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz. Moldoveanu i-ar fi facilitat lui Simu intalnirea cu unul dintre greii din Capitala, GABRIEL SURDU – fostul sef al RA-APPS, judecat intr-un alt dosar DNA pentru cumparare de influenta. Acest lucru s-ar fi facut prin intermediul lui Ion Sterian – director tehnic la RA-APPS. GABRIEL SURDU avea relatii la varful PDL, dar cea mai puternica era reprezentata de amicul sau DORIN COCOS.

GABRIEL SURDU si DORIN COCOS au denuntat la DNA ca i-au dat CRINUTEI DUMITREAN mita suma de 400.000 de euro, pentru a facilita despagubirea. GABRIEL SURDU a povestit ca spaga a dat-o in august 2011 in biroul de la ANRP al CRINUTEI DUMITREAN.

Birisiu, Moldoveanu, Sterian, Niculae, Surdu si Cocos au povestit la DNA, in declaratiile de martor, cum s-au impartit banii, cei 25% primiti pentru serviciile lor. Partea de 10% din drepturile litigioase controlate de Ionut Birisiu, aproximativ 3,59 milioane de lei, a fost impartita astfel: Birisiu – 25%, Daniel Moldoveanu – 30% si Ion Sterian – 45%. Partea de 15% din drepturile litigioase controlate de Aurel Niculae, aproximativ 1.278.000 de euro, ar fi fost impartita astfel: 40.000 de euro lui Niculae, 400.000 de euro ar fi fost dati CRINUTEI DUMITREAN, iar 838.000 de euro au fost impartiti intre Surdu si Cocos. Expertul Alin Dima ar fi primit pe o terasa din Piata Ovidiu (Constanta), de la avocatul Andrei Buliga, un plic in care se aflau 5.000 de euro.

Partea lui HORIA SIMU, restul de 75% din despagubire, aproximativ 27,5 milioane de lei au ajuns, dupa vanzarea actiunilor de la Fondul Proprietatea, intr-un cont deschis de Rosintaly Management Limited la banca elvetiana HSBC din Elvetia. Procurorii DNA spun ca acesti bani ar fi fost folositi in interesul milionarului. Primul pas a fost sa mute o parte din bani pe firma franceza SCI Allegra – reprezentata la tranzactie de sotia sa, Raluca Simu. Banii au fost folositi pentru a cumpara o casa de vacanta, in valoare de aproximativ 3.500.000 de euro, situata in sudul Frantei, in statiunea Saint Tropez.

Sursa foto: rtv