Dorin Florea, primarul din Targu Mures, a fost amendat. Afla motivul

Dorin Florea, primarul municipiului Targu Mures, a fost sanctionat din nou, miercuri, pentru discriminare, de data aceasta cu o amenda de 8.000 de lei. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis sa-l amendeze pe edil pentru ca acesta a refuzat sa inscriptioneze scolile si gradinitele din oras cu placute bilingve, informeaza Mediafax.

Florea a fost sanctionat cu avertisment, in 2011, dupa ce Miscarea Angajament Civic a facut o sesizare la CNCD in acest sens. Pentru ca nici pana in ziua de astazi edilul nu a pus placutele bilingve pe sediile unitatilor de invatamant din oras, Consiliul a luat decizia sa-i dea o amenda.

Amenzile pentru discriminare nu sunt deloc o noutate pentru edilul din Targu Mures, cea mai recenta sanctiune de acest gen fiind primita in urma cu o saptamana.

Citeste si: Adapostul Primariei Capitalei, amendat de ANSVSA

CNCD i-a aplicat lui Florea o amenda de 1.000 de lei pentru ca moderatorul unui post de radio de la strandul din oras nu l-a lasat pe un cetatean care si-a pierdut nepotul in incinta unitatii sa faca un anunt si in limba maghiara, in conditiile in care micutul nu cunostea limba romana.

Consiliul l-a amendat si pe primar, precum si pe reprezentantii societatii ce detin radioul din strand, post ce functioneaza, de altfel, fara licenta audiovizuala din partea CNA.

Dorin Florea a mai primit si alte avertismente si amenzi din partea CNCD in trecut, in special pentru declaratiile discriminatoare la adresa populatiei de etnie maghiara si rroma.

Sursa foto: adevarul.ro