DORIN MARIAN, fost sef al cancelariei lui TARICEANU, urmarit penal de DNA

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat ca a demarat URMARIREA PENALA a lui DORIN MARIAN, fost sef al cancelariei premierului CALIN POPESCU TARICEANU, pentru MARTURIE MINCINOASA. Declaratiile mincinoase ar fi fost facute in dosarul retrocedarii fermei Baneasa si padurii Snagov, unde DNA acuza un prejudiciu de 145 milioane de euro.

In cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lamurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a FERMEI BANEASA  s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, a lui MARIAN DORIN, fost sef al Cancelariei primului ministru.  Aceasta citare a fost necesara in legatura cu clarificarea unor aspecte legate de activitatea desfasurata de inculpatul Marcovici Marius. 

CITESTE SI: CALIN POPESCU TARICEANU, URMARIT PENAL DE DNA. COMUNICATUL PROCURORILOR

Dupa depunerea juramantului, la data de 28.04.2016, MARAN DORIN a facut DECLARATII MINCINOASE cu privire la faptul ca Marcovici Marius Andrei a fost consilierul sau personal, in perioada in care a indeplinit functia de sef al cancelariei primului ministru, afirma DNA. Declaratia mincinoasa consta in faptul ca, desi calitatea de consilier personal pe care a avut-o Marcovici Marius Andrei, in raport cu Marian Dorin, rezulta din inscrisurile de la dosar, care confirma inclusiv faptul ca incheierea contractului a fost realizata pe perioada determinata, respectiv pe durata exercitarii functiei de sef al Cancelariei primului ministru de catre suspect, acesta a negat aceasta evidenta, spun procurorii

In depozitia luata sub juramant, MARIAN DORIN a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea cercetarilor si a tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata, se mai scrie in comunicatul DNA. Directia Anticoruptie face referire la dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa si a padurii Snagov in care printul Paul si omul de afaceri Remus Truica au fost trimisi pe 18 mai in judecata, in stare de arest la domiciliu.

In acelasi dosar au mai fost trimise in judecata 20 de persoane, printre care jurnalistul Dan Andronic, avocatul Robert Rosu si magnatul israelian Beny Steinmetz, precum si o firma.  Prejudiciul total in dauna statului roman inregistrat in acest dosar este de 145.398.569 euro.

Sursa foto: gandul