Dosar ANRP: Avocatul Constantin Zaharia Lefter a fost RETINUT de DNA

Avocatul Constantin Zaharia-Lefter a fost retinut, luni, de DNA pentru abuz in serviciu, intr-un dosar privind despagubirea pentru imobil din Bucuresti, prin care s-a produs un prejudiciu de peste 55 de milioane de euro, cauza in care a fost arestat, pe 3 iulie, si omul de afaceri Horia Simu.

Avocatul Constantin Lefter- Zaharia, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, va fi prezentat cu propunere de arestare preventiva, marti, la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit ordonantei de retinere a procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pe 28 februarie 2008, Constantin Zaharia- Lefter, in calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, ar fi aprobat, fara respectarea prevederilor legale, un raport de evaluare, intocmit de expertul evaluator Florin Alexandru Hanu, corespunzator unui dosar de despagubire din 2007.

CITESTE SI: HORIA SIMU a fost ARESTAT PREVENTIV intr-un dosar privind RETROCEDAREA ILEGALA a unui imobil din Bucuresti. UPDATE

“In cuprinsul raportului intocmit cu nerespectarea standardelor si legislatiei (…), valoarea totala la care a fost evaluat imobilul supus despagubirii (teren in suprafata de 97.509 metri patrati situat in Bucuresti, in zona cartierului Militari), s-a ridicat, conform expertului evaluator, la suma de 128.276.015 euro (1315, 53 euro/mp) echivalentul a 466.770.763 lei, prin supraevaluarea acestuia cu 55.144.265 euro, echivalentul a 200.658.951 lei, prejudiciind bugetul de stat cu aceasta suma, si facilitand obtinerea unor foloase patrimoniale necuvenite de catre inculpatul Simu Horia, in acelasi cuantum”, se arata in ordonanta procurorilor DNA.

CITESTE SI: PERCHEZITII la HORIA SIMU in cadrul dosarului RETROCEDARILOR ILEGALE de la ANRP. UPDATE

In acelasi dosar, pe 3 iulie, a fost arestat de Curtea de Apel Bucuresti omul de afaceri Horia Simu, contestatia impotriva masurii preventive urmand sa se judece, marti, la instanta suprema.