DOSAR APA NOVA: Directorul general LAVINIA SANIUTA ar fi trebuit audiata la DNA. Oficialul ar fi ajuns la spital. UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Prahova continua audierile in dosarul APA NOVA. Printre cei audiati se numara si LAVINIA SANIUTA, sotia fostului ministru de interne MARIAN SANIUTA si directoarul general al VEOLIA ROMANIA, compania-mama a APA NOVA, informeaza postul de televiziune Digi24.

UPDATE 10.20: Directorul general al APA NOVA Bucuresti, LAVINIA SANIUTA, care era asteptat luni dimineata la DNA Ploiesti pentru a fi audiat in dosarul care vizeaza infractiunile de CUMPARE de INFLUENTA si TRAFIC de INFLUENTA in care mai sunt vizati COSTIN BEREVOIANU, fost consilier personal al primarului general al Capitalei, SORIN OPRESCU, si oamenii de afaceri VLAD MOISESCU si OVIDIU SEMENESCU, a fost dus cu ambulanta la spital, au declarat surse judiciare.

Potrivit Digi24, pana in vara, LAVINIA SANIUTA a coordonat operatiunile VEOLIA-APA NOVA in Prahova. Compania dadea MITA pentru a-si putea mari tarifele in Bucuresti. Un astfel de contract ar fi permis majorarea tarifelor la apa, ceea ce a crescut profitul societatii cu 30%, spun anchetatorii. Pana acum au fost citati mai multi directori din cadrul companiei.

CITESTE SI: DOSAR APA NOVA: ADMINISTRATORII FRANCEZI, BRUNO ROCHE SI LAURENT LALAGUE, AU FUGIT DIN TARA

Potrivit acestora, LAVINIA SANIUTA fusese citata pentru a fi audiata in calitate de martor in dosarul APA NOVA. Conform procedurilor, daca aceasta nu se va prezenta la audieri si daca nu va prezenta o dovada care sa justifice absenta sa, atunci procurorii vor emite mandat de aducere pe numele ei.

LAVINIA SANIUTA este director al APA NOVA Bucuresti incepand din luna iunie a acestui an. Aceasta apare intr-o interceptare cuprinsa de procurori DNA in documentele din acest dosar, LAVINIA SANIUTA purtand o discutie cu Madalin Mihailovici, director adjunct al companiei referitoare la documente pe care procurorii DNA le-au ridicat de la sediu, APA NOVA Bucuresti.

CITESTE SI: DOSAR APA NOVA: DIRECTORUL DE ACHIZITII, MIHAI SAVIN, ESTE AUDIAT LA DNA PLOIESTI

De asemenea, la sediul DNA Ploiesti mai era asteptat pentru a fi audiat, tot in calitate de martor, Mircea Macri, persoana delegata sa gestioneze contractul de concesiune al APA NOVA in Bucuresti.

Conform unor surse judiciare, acesta i-a informat pe procurori ca nu se prezinta la audieri intrucat este plecat in concediu in afara tarii.

Sursa foto: realitatea