DOSAR DEZAFILIERE UNIVERSITATEA CRAIOVA: CAB i-a ACHITAT pe SANDU si DRAGOMIR! REACTII MITITELU si PITURCA

La 4 ani distanta de cand a inceput procesul, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) va da decizia in cazul dezafilierii Universitatii Craiova. Decizia va fi executorie, adica va produce efecte imediat. Mai poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), insa doar pe probleme de procedura, nu pe fond. ICCJ poate respinge judecarea contestatiei.

UPDATE 5:  Mircea Sandu a vorbit in premiera despre sentinta Curtii de Apel, care a decis sa-l achite in dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova. Sandu a afirmat ca acest dosar a avut ca scop scoaterea sa din fotbal si ca ar fi fost fabricat. “Daca Mititelu vrea sa ma dea in judecata in civil, sa faca ce vrea. La cate procese am eu… Totul a fost premeditat. Au vrut sa ma scoata din fotbal si au reusit. Le-as spune celor din Generatia de Aur sa se lupte sa ia fotbalul inapoi”, a spus Sandu, citat de postul de televiziune Digi Sport.

UPDATE 4: Fostul selectioner Victor Piturca a exultat dupa ce a aflat ca Adrian Mititelu a pierdut procesul dezafilierii Universitatii Craiova. Piturca spune ca Mititelu este un escroc care l-a pagubit cu aproximativ 1 milion de euro in perioada in care era antrenor la Universitatea Craiova.

“S-a facut dreptate. Ma bucur pentru Mircea Sandu si Dumitru Dragormir, care nu aveau nicio vina. Ei au respectat regulamentul. Adrian Mititelu este un escroc. A pacalit multa lume. Nu cred ca mai revine in fotbal. Si daca primea 220 de milioane de euro, tot nu facea nimic. Eu, cand eram antrenor la echipa nationala, i-am spus lui Mircea Sandu sa nu dezafilieze Craiova. A facut exact ce ii convenea lui Mititelu. El nu mai avea bani, jucatorii erau neplatiti, iar echipa retrogradase”, a spus Piturca pentru Gsp.

UPDATE 3: Adrian Mititelu a fost daramat dupa ce a aflat sentinta Curtii de Apel din dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova. Dupa ce a aflat ca a pierdut sansa de a primi despagubiri de peste 220 de milioane de euro, Mititelu si-a pus mainile in cap, informeaza jurnalistii de la Fanatik.

El a iesit val-vartej din sediul Curtii de Apel si i-a pus pe fuga pe jurnalistii prezenti. “Este o decizie care ne lasa fara cuvinte”, a spus si avocatul lui Mititelu, Mircea Moise.

UPDATE 2: “Sunt bucuros, cum sa fiu? Au fost ceva emotii inaintea sentintei, ca nu poti sa stai linistit cand poti sa ajungi la puscarie nevinovat. V-am spus de la inceput ca sunt nevinovat, asa ca eram oarecum linistit. E bine ca am dat de niste judecatori care au invatat regulamentele si statutele si in cele din urma au inteles despre ce este vorba. E important ca este o decizie definitiva si irevocabila”, a declarat Dumitru Dragomir pentru Ziare.com.

UPDATE 1: Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost achitati joi de catre Curtea de Apel in cazul dezafilierii Universitatii Craiova.De asemenea, Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal au fost achitate la acuzatia de abuz in serviciu.

Curtea de Apel respinge ca nefondata actiunea ANAF, dar mentine sechestru asigurator asupra bunurilor inculpatilor Mircea Sandu, Dumitru Dragomir si LPF, pana cand “U” Craiova anunta daca va da in judecata in civil, in termen de 30 de zile, informeaza Gazeta Sporturilor.

Decizia Curtii de Apel este definitiva.

STIRE INITIALA

Pe 31 mai, Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 15 iunie pronuntarea sentintei definitive in dosarul privind excluderea clubului de fotbal Universitatea Craiova din campionatul intern, in care fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, si fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti la cate 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Pe 17 mai, la precedentul termen al procesului, procurorii DNA au cerut pedepse orientate catre maximul prevazut de lege pentru Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, acuzati de abuz in serviciu si folosirea influentei ori autoritatii persoanei care indeplineste o functie de conducere. Tribunalul Bucuresti a mai decis ca Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sa fie obligati sa plateasca in solidar cu FRF si LPF despagubiri catre SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA in valoare de 1.084.592.000 lei (aproximativ 240 de milioane de euro).

Pe 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea echipei Universitatea Craiova. Universitatea Craiova a facut plangere penala impotriva membrilor Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea echipei din Banie (in data de 16 septembrie 2011 a fost formulata plangerea). 

DNA a pornit urmarirea penala in baza plangerii penale depuse de oficialii Stiintei. Clubul oltean ii acuza pe oficialii Comitetului Executiv al FRF de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.  Universitatea Craiova a cerut despagubiri de peste 50 de milioane de euro de la FRF. De unde provin banii: 39 de jucatori au devenit liberi de contract si au fost preluati de alte cluburi gratis.

Sursa foto: sport